Capcom er «lei seg for» plagiatbeskyldningene

Vil jobbe for å vinne tilbake tillit.

14. januar 2011 10:00

Nylig skrev vi om plagiatanklagene mot det nye iPhone- og iPad-spillet «MaXplosion», som har mange likheter med Xbox LIVE Arcade-godbiten «’Splosion Man».

Capcom, som står bak «MaXplosion» har nå kommet med en uttalelse til Eurogamer hvor de sier de er lei seg.

- Selv om Twisted Pixel var i dialog med konsollavdelingen vår om å gi ut «’Splosion Man» til konsoller, er Capcom Mobile en helt annen avdeling med separate kontorer. De hadde ingen kjennskap til møtene mellom konsollavdelingen og Twisted Pixel.

- «MaXplosion» ble utviklet uavhengig av Capcom Mobile. Allikevel er vi lei oss for situasjonen og håper på å bygge opp tilliten hos både fans og venner i spillmiljøet, skriver Capcom i uttalelsen.

Twisted Pixel på sin side har ingen planer om å gå til søksmål på grunn av plagiatanklagene.

- Selv om jeg synes likhetene er ganske kvalmende, er vi for små til å ta for oss et selskap som Capcom. Det, samt at vi skylder dem én for å ha oppfunnet «Mega Man», så vi lar det gå for denne gang. Jeg bare håper de ikke regner med at uavhengige studioer ikke kan slå tilbake, sier Twisted Pixel-sjefen MichaelWilford i en uttalelse.

Wilford forteller videre at det ville være feil prioritering av dem å fokusere på noe annet enn å lage spill - «slik at Capcom også har noe å stjele neste år også», legger han humoristisk til. Støtten fra «’Splosion Man»-fans skal også ha vært overveldende de siste dagene. Ifølge Wilford er det bedre enn å vinne en rettssak.

«MaXplosion» ble nylig sluppet til iPhone- og iPad og er tilgjengelig via App Store. «’Splosion Man» ble sluppet til Xbox 360 sommeren 2009, og Twisted Pixel har annonsert oppfølgeren «Ms. Splosion Man».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3