- «Call of Duty» vil forsvinne om to-tre år

EA fortsetter å slenge dritt om konkurrenten.

22. august 2011 11:09

Det har vært mye ufin språkbruk mellom de to kamphanene EA og Activision den siste tiden. I særklasse mest fra førstnevnte, som virkelig har gått langt for å fremheve «Battlefield 3».

Bakgrunnen for skittkastingen er at Activision har en enorm markedsandel med sine «Call of Duty»-spill, og EA vil gjerne ha en større bit av kaka. Denne høsten lanseres «Battlefield 3» og «Call of Duty: Modern Warfare 3» med bare få dagers mellomrom.

Activision svarte nylig på ordbruken til EA-sjefen John Riccitiello, som tidligere i år sa han «ønsker å se at «Call of Duty» råtner». Eric Hirshberg oppfordret i forrige uke til våpenhvile, og mener denne typen retorikk ikke bare er ufin, men også skadelig for hele bransjen.

Det er plenty kunder der ute, mener Hirshberg, som heller vil fokusere på å lage et best mulig spill i stedet for å slenge ut barnslige karakteristikker av konkurrenten.

Hva svarer EA med? Jo, de fyrer av gårde nok en ramsalt salve mot «Call of Duty» og Activision. Det er oppsiktsvekkende hvilken språkbruk som blir brukt.

Jeff Brown, som jobber i kommunikasjonsavdelingen i EA, har følgende på hjertet:

- Velkommen til eliteserien, Eric. Jeg vet du er ny i jobben din, men noen burde fortalt deg at dette er en bransje med frisk konkurranse.

- Du har all mulig grunn til å være nervøs. I fjor hadde Activision en markedsandel på 90 prosent når det gjelder skytespillkategorien. I år vil «Battlefield 3» jekke dere ned til 60 eller 70. I det tempoet vil dere være ute av markedet i løpet av to eller tre år.

- Hvis du ikke tror meg, gå til en spillbutikk og forsøk å få tak i et eksemplar av «Guitar Hero» eller «Tony Hawk», sier EAs Jeff Brown til Industry Gamers.

«Battlefield 3» lanseres 27. oktober. «Call of Duty: Modern Warfare 3» slippes 8. november. For ikke å bidra til å øke temperaturen mellom kamphanene ytterligere, finner du trailere fra begge spillene under. I tilfeldig rekkefølge…Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3