«Call of Duty: Elite» blir gratis med «Black Ops II»

- Vi har lært en hel del i løpet av vårt første år.

16. oktober 2012 13:15

(PressFire.no): Ryktene om at Activision planla en pluss-tjeneste, der betalende abonnenter skulle få enda mer «Call of Duty», ble omsider bekreftet i fjor høst.

«Call of Duty: Elite» ble rullet ut sammen med lanseringen av «Modern Warfare 3».

Inkludert i «Elite»-medlemskapet var alle nedlastbare utvidelser, pluss et omfattende statistikkverktøy der du kunne gå i dybden og analysere hvor det eventuelt sviktet i onlinekamper.

- Vil engasjere og glede

- Vi har lært en hel del i løpet av vårt første år med «Call of Duty: Elite», og vi er stolte over at vi overleverte i forhold til vår forpliktelse ved å tilby spillbart innhold til våre premium-medlemmer, uttaler Activision-toppen Eric Hirshberg i en pressemelding.

- Vi har innsett at mange av «Elite»-tjenestene, som nå bare er tilgjengelig for premium-medlemmer med «Call of Duty: Modern Warfare 3», er innhold som vil forene, engasjere og glede alle våre spillere. Derfor vil vi gjøre dette gratis med «Call of Duty: Black Ops II», sier Hirshberg.

Sesongkort

Gjennom dette kursskiftet vil Activision selge utvidelsene separat, og ikke inkludert i et «Elite»-medlemsskap. Et «sesongkort» vil koste cirka 328 kroner (4000 Microsoft-poeng), og inkluderer fire kartpakker.

Alternativt kan hver av disse fire utvidelsene kjøpes for 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

Som vanlig de siste årene, starter ekstrainnholdet som Xbox 360-eksklusive gjennom en avtale mellom Activision og Microsoft som ble annonsert på E3-spillmessen i 2010.

PS3- og pc-eiere har normalt vært nødt til å vente en måneds tid før innholdet kommer til disse plattformene.

Activision skriver i pressemeldingen at det både dreier seg om nye kart pluss spillbart, nytt zombie-innhold. Etter planen er første dose, av i alt fire, klart en gang i 2013.

«Elite» blir tilrettelagt for e-sport

Planene for «Elite» fremover er å utvide og støtte med nye funksjoner og opprettholde det du kjenner fra det siste året. Blant annet listes det opp zombies-støtte, der spillere kan holde styr på sine prestasjoner med disse vandøde, og et nytt Player HQ som skal gå hånd i hånd med Treyarchs ambisjoner rundt flerspillerdelen.

I Köln i august fikk vi en forsmak på hva de har brygget på når det gjelder multiplayer og flørten med e-sportmiljøet som er gjennomgående i denne satsningen.

Elite vil i den sammenheng tilpasses både community- og streaming-funksjoner. Dessuten kommer du til å kunne se Black Ops II-flerspillerkamper på et nettbrett gjennom Call of Duty Elite TV.

IGN har fått bekreftet at tilgjengeligheten for «Elite» til pc og Wii U blir evaluert fortløpende. Tjenesten er i første omgang bare tilgjengelig for PS3 og Xbox 360. Når det gjelder utvidelsene og kartpakker, er dette noe som kommer til Xbox 360, PS3 og pc. Kanskje Wii U?

- Ettersom dette er en ny plattform, trenger vi litt tid med å diskutere detaljene med Nintendo, sier Hirshberg til IGN.

- Målet vårt er å kunne tilby utvidelser og «Elite» også til Wii U, sier Activision-toppen.

«Call of Duty: Black Ops II» lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 13. november. Når Wii U lanseres i Norge, den 30. november, er spillet også tilgjengelig til Nintendos nye. Denne ferske traileren forklarer nærmere hvordan «Elite» skal fungere med «Black Ops II»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3