- Byttet blir til jegeren i «Crysis 3»

Turen går tilbake til New York.

16. april 2012 14:40

(PressFire.no): I forrige uke lekket de første ledetrådene om at et nytt «Crysis»-spill er på vei. Blant annet kunne man søke seg rett inn i EAs Origin-nettbutikk, der det lå spor av «Crysis 3».

Utgiver Electronic Arts har i dag sendt ut pressemeldingen som bekrefter at spillet kommer til neste vår, både til pc, Xbox 360 og PlayStation 3.

I det første «Crysis» og «Crysis Warhead», fant handlingen sted på en øde jungeløy. Til oppfølgeren, som kom i fjor, ble grønne trær og udressert natur byttet ut med skyskrapere i New York.

- De sju underverker

Du spiller som Prophet, som vender tilbake til New York og oppdager at byen har fått et nytt tilskudd i form av en såkalt nanokuppel.

Det er korrupte Cell Corporation som har lagd New York City Liberty Dome.

Denne domen er i realiteten en frodig regnskog, full av sumper og svære elver – med overgrodde trær. Dette er mer begrensede områder sammenlignet med «Crysis 2», og gir sju distinkte områder som har fått navnet De sju underverker av spillskaperne.

Inne i domen blir du stilt overfor en ny verden som innebærer at du må ta i bruk høyteknologiske våpen og som setter dine taktiske evner på prøve, skriver EA i pressemeldingen.

- Bruker den nyeste teknologien

Prophet bruker en dødelig komposittbue, som du kan se på hovedbildet i denne saken, en forbedret nanodrakt og annen utenomjordisk teknologi.

«Crysis 3» er en spennende blanding av sandkassespill, avanserte kamper og høyteknologiske romvåpen, sier Cevat Yerli, en av toppene hos Crytek.

- Vi bruker den nyeste CryENGINE-teknologien og leverer sju unike temaer som gir fantastiske og vakre spillopplevelser.

Handlingen i «Crysis 3» utspiller seg i 2047 og Prophet er på hevntokt etter å ha funnet sannheten bak Cell Corporations motiver for å bygge disse nanokuplene.

Et folk ført bak lyset

Egentlig er nanokuplene bygget av Cell i et hemmelig forsøk på å rane til seg land og teknologi for å oppnå verdensdominans, selv om befolkningen har blitt fortalt at de er blitt lagd for å beskytte befolkningen mot gjenværende Ceph-styrker.

Det er utenomjordiske Ceph-styrker rundt hvert hjørne, i tillegg til menneskefiender som, skriver EA videre i pressemeldingen.

«Crysis 3» lanseres til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 en gang i løpet av våren 2013. Foreløpig er det ikke spikret en konkret dato. Crytek demonstrerte sin nyeste spillmotor, CryENGINE 3, på Game Developer Conference (GDC) i San Francisco for en måneds tid siden. Slik ser den ut:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3