Bytter episke «Total War» med innpåslitne «Alien»-monstre

- Spillet er inspirert av «Dishonored» og «Bioshock».

22. oktober 2013 10:10

(PressFire.no): Det neste spillet i «Alien»-familien vil ikke ha ikoniske Ellen Ripley i hovedrollen, i stedet er det datteren hennes, Amanda, som er i fokus.

Det skriver Kotaku, som sier de har snakket med kilder tett på prosjektet.

Spillet er ventet en gang neste år, og kommer både til dagens konsoller og de nye, PS4 og Xbox One. Tittelen blir «Alien: Isolation», hevder spillbloggen.

- Tok «Colonial Marines»-kritikken til seg

«Alien: Isolation» skal være inspirert av andre spill, som «Dishonored» og «Bioshock», opplyser Kotakus muldvarp – det blir et spill sett i førsteperson som blander både sniking og action.

Det er Creative Assembly («Total War») som lager det neste «Alien»-spillet.

Sega, som forvalter «Alien»-lisensen, skal ha tatt den harde medfarten «Aliens: Colonial Marines» fikk på største alvor. Etter lanseringen, anmeldelsene og alle tilbakemeldingene fra fansen, skal utgiveren ha tatt noen runder internt for å forsikre seg at de ikke gjentar feilene som ble gjort, hevder Kotaku.

De ønsker rett og slett at «Isolation» skal bli et langt bedre spill.

Kontroversene rundt «Colonial Marines» toppet seg med et søksmål på vegne av forsmådde spillkunder som mente å ha blitt ført bak lyset av villedende markedsføring.

Nettopp av den grunn, ble dette prosjektet utsatt en smule. Planen var å annonsere spillet på sommerens store E3-spillmesse i Los Angeles, men dette ble lagt på is.

Sega og Creative Assembly har foreløpig ikke annonsert at «Alien: Isolation» faktisk eksisterer – men denne uka kom meldingen fra blant andre Siliconera: navnerettighetene til «Alien: Isolation» ble nylig registrert.

Fra Julius Cæsar til «facehuggers»

For to og et halvt år siden ble det kjent at det er strategiekspertene i Creative Assembly jobber med et spill lagt til «Alien»-universet.

Selv om disse britene er best kjent for sine «Total War»-spill, understreket Rock Paper Shotgun den gang at deres «Alien»-spill blir av den actionspekkede sorten – og understreket at dette prosjektet ikke hadde noen som helst kobling til Gearbox-spillet «Aliens: Colonial Marines».

Det ble også presisert at det ikke nødvendigvis bare blir et konsollspill, pc kan også ende opp med å få.

I 2011 skrev Rock Paper Shotgun at det er Creative Assembly-teamet som sto bak «Viking: Battle for Asgard» (2008) som skal lede prosjektet – men med kraftige forsterkninger.

De gikk nemlig den gang ut og søkte etter minst 40 nye utviklere.

- Inspirert av den første filmen

Handlingen i det nye spillet, «Isolation», skal ifølge Kotaku altså dreie seg rundt Amanda Ripley.

Datteren til Ellen Ripley (rollen Sigourney Weaver gjorde kjent) har foreløpig ikke blitt særlig utforsket i noen av filmene, bøkene eller spillene fra «Alien»-universet.

I rollen som Amanda bruker du brorparten av tiden i spillet alene, i en romstasjon. Hovedsakelig er det kun ett monster som selskap i «mesteparten av spillet», opplyser kilden til Kotaku.

Som du sikkert får følelsen av, er dette spillet inspirert av den første «Alien»-filmen (1979) – der den snikende usikkerheten og skrekken var langt mer tonet ned i forhold til den James Cameron-regisserte «Aliens» (1986).

Kotaku hevder våpenutvalget derfor blir av den taktiske og enkle sorten, i stor grad, og der du må snike deg gjennom ventiler, sjakter og har nærkampvåpen å beskytte deg med.

Spillbloggen opplyser at deres opplysninger er seks måneder gamle.

De valgte å publisere sine rykter etter at det i går ble bekreftet at Twentieth Century Fox sikret seg navnerettighetene til «Alien: Isolation» – der det kom fram at dette dreier seg om et nytt spill.

Sega har hittil ikke kommentert spekulasjonene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3