Fra «Total War» til «Alien»

Creative Assembly drar ut i verdensrommet.

12. mai 2011 14:24

Strategiekspertene i britiske Creative Assembly, best kjent for en rekke «Total War»-spill, har bekreftet at de nå rekrutterer for et nytt «Alien»-spill. I dag tidlig bekreftet spillstudioet at dette dreier seg om et konsollspill, og at man allerede har startet på prosjektet.

Men ikke forvent nyheter om «Alien»-spillet på sommerens E3-spillmesse i Los Angeles, som starter i neste måned. Det blir nemlig litt for tidlig, skriver Eurogamer.

Som resultat av dette nye prosjektet, kommer studioet til å ese seg litt større. Fra dagens 160 ansatte til nærmere 200 i løpet av ett års tid. Den seneste tittelen fra denne utvikleren kom i mars. «Total War: Shogun 2», et spill vår anmelder omtalte som «det beste i denne serien hittil».

Creative Assembly vil på nåværende tidspunkt ikke si mer om dette prosjektet. Det dreier seg altså om et spill basert på «Alien»-merkenavnet, til konsoller (ingen plattformer er bekreftet) - men er ikke linket med Gearbox sitt «Aliens: Colonial Marines». 

Rock, Paper Shotgun har litt mer informasjon.

De presiserer at action-spillet ikke nødvendigvis kun utvikles til konsoller (det er altså håp om en PC-versjon), og at det er Creative Assembly-teamet som sto bak «Viking: Battle for Asgard» som skal lede dette prosjektet. Med solide forsterkninger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3