Bytt ut banekjøringen med racing på månen!

«Gran Turismo 6» ser mot stjernene.

5. november 2013 11:54

(PressFire.no): Etter at Sony utsatte prestisjeprosjektet til ny konsoll, «Driveclub», er «Gran Turismo 6» (PS3) den eneste eksklusive bilopplevelsen på PlayStation denne jula.

Litt overraskende velger Polyphony Digital å lage en ny runde med kjøresimulatoren til aldrende PlayStation 3, med ny teknologi under panseret, før de ser på PlayStation 4.

Omtrent 1200 biler, 100 ulike variasjoner av baner – og en tur til månen(!) er det som skal sette racingglade i høygir.

Mystisk månelanding

En fersk video fra «Gran Turismo 6» viser et kjapt klipp med et månelandingsfartøy (cirka 2:35 ut i traileren du ser nederst i denne saken).

Utvikleren har ikke forklart i detalj hva dette innebærer, men alt tyder på at vi selv får sjansen til å sette oss bak rattet i en Lunar Roving Vehicle LEV-001 ’71 – på månen, selvsagt.

Hvorvidt dette bare er en bonus pakket godt ned i karrieredelen av «GT6», eller åpner for at måneracing blir en mer utbredt aktivitet i spillet, gjenstår å se.

Ny fysikk, ryddigere menyer

Polyphony Digital har særlig lagt vekt på to aspekter ved spillet - forbedringer fra «Gran Turismo 5» (2010) de mener måtte klaffe til oppfølgeren: ny teknologi, i første rekke fysikkmotoren, samt ryddigere menyer og brukergrensesnitt.

Det handler om å bygge en ny grunnmur å stå på før det japanske spillstudioet gyver løs på PlayStation 4, innrømmet Kazunori Yamauchi overfor PressFire tidligere i år.

- Det er ikke slik at vi ikke har PlayStation 4 i tankene, men vi ønsket å lansere «GT6» på PlayStation 3. En plattform som allerede har et stort antall fans.

- Når spillerne har kommet gjennom alt, og spilt det som «Gran Turismo 6» har å by på, er det helt naturlig at PlayStation 4-spillet dukker opp, fortalte Yamauchi til PressFire.

Polyphony Digital-sjefen har senere innrømmet at et «Gran Turismo 7» til PS4 kan dukke opp om ett eller to år.

Moro med GPS? 

PlayStation-bloggen blir enda en nyhet presentert. En GPS-funksjon åpnes gjennom en oppdatering en tid etter spillslippet.

Ved å spore en rute du daglig beveger deg i, via telefon eller nettbrett, kan data fra virkeligheten fôres tilbake til spillets baneverktøy og bli til en digital versjon av veien til skolen eller arbeidsplassen din, for eksempel.

Det blir inkludert et knippe helt nye baner i «Gran Turismo»-sammenheng: Brands Hatch, Willow Springs, Matterhorn, Silverstone, Mount Panorama, Goodwood og Ascari er blant disse.

Nattkjøring blir også utvidet til å gjelde flere baner, står det på den offisielle nettsiden, der det i tillegg fristes med flere minispill av typen du kan forlyste deg med i noen små minutter.

(Her finner du en liste over alle bilene som er med i «GT6»).

NB! Det har nylig blitt kjent at EA og Sony har funnet en løsning som gjør at «Need for Speed Rivals» lanseres én uke før planen, i USA. Dette spillet blir tilgjengelig til PlayStation 4-slippet 15. november, mens vi i Norge må vente på nestegenerasjonsversjonen av «Rivals» i to uker (PS4), til 28. november. Xbox One kommer som kjent ikke til Norge før tidlig neste år.

«Gran Turismo 6» lanseres til PlayStation 3 den 6. desember.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3