Butikk feiret «GTA V»-lanseringen med «kokain»

- Vi beklager.

23. september 2013 10:42

(PressFire.no): «Grand Theft Auto»-serien har alltid vært en bredbent skildring av yrkeskriminelle og deres utagerende jetsetliv, hvor bruk og salg av narkotika har stått sentralt.

Det ville en australsk butikkansatt gjøre et uortodokst poeng av til slippet av spilluniversets seneste, spektakulære krumspring.

Om du besøkte en viss EB Games-butikk i havnebyen Gold Coast natt til 17 september, ble du møtt av et kassaområde fylt med «kokain» dandert i sirlige striper, omringet av halvfulle klipsposer med hvitt pulver, ifølge et innlegg på Reddit.

- Et slags sprudlegodteri

Lekedopet var egentlig et australsk pulvergodteri, og hadde aldri blitt klarert gjennom den utstrakte spillkjedens sentrale ledelse.

- En av våre butikker i Queensland satte dessverre opp en uautorisert utstilling til «Grand Theft Auto V»-utgivelsen, forklarer EB Games-talskvinnen Debra McGrath til Brisbane Times.

McGrath og kjedeledelsen tolket også stuntet som en imitasjon av ulovlige midler.

- Vi kan bekrefte at pulveret var et slags sprudlegodteri, og at butikken aldri prøvde å gi det bort.

- Dette er en enkelthendelse og vi beklager om noen ble støtt, følger hun opp.

Kontroversiell serie

Det må likevel kunne påstås at australerne greide seg adskillig bedre enn en gjeng i overkant kreative medarbeidere hos en fransk spillbutikk.

15 tungt bevæpnede politimenn omringet arbeidsplassen deres etter at to butikkansatte knøt skjerf foran ansiktet for å se ut som spillets ransmenn.

- Dette kunne ha gått fryktelig galt, hevdet en kilde fra politiet til avisen La République du Centre. Innsatsstyrken så heldigvis gjennom salgsstuntet før de gjorde et endelig anslag.

Spillserien har alltid vært omringet av kontroverser, noen av dem bevisste. Det kan du lese mer om i vår gjennomgang av «Grand Theft Auto»-historien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3