«GTA V»-salgsstunt utløste full ransalarm

- Dette kunne ha gått fryktelig galt, sier politiet.

18. september 2013 16:38

(PressFire.no): Actionspillet «Grand Theft Auto V» har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

Noen butikkansatte i Frankrike tenkte selv å skape bølger rundt salgsstarten i går.

To ansatte i en spillbutikk ikledde seg nemlig masker, mens de tok i mot kunder.

En tilfeldig forbipasserende oppfattet ikke de to som noe annet enn potensielle ranere, og varslet umiddelbart politiet.

Bare få minutter etter at meldingen tikket inn fra byen Montargis, litt sør for Paris, troppet 15 bevæpnede politimenn opp, ifølge La République du Centre.

Klare til å gå til aksjon

Politiet var utrustet med maskinpistoler, omringet butikken og var klare til å gå til aksjon.

Heldigvis ble det ikke løsnet skudd, for situasjonen ble oppklart i løpet av noen hektiske minutter.

Butikkeieren forklarte situasjonen som et «GTA V»-lanseringsstunt.

- Dette kunne ha gått fryktelig galt, uttaler en kilde fra politiet.  

Tjenestemannen sier til La Républice at det bare er flaks at ingen ble skadet.

Folk i Frankrike er kanskje litt ekstra påpasselige akkurat nå, for flere ran er gjennomført i landet den siste tiden. The Local skriver om tre store juvelran i områdene i Paris og Cannes denne sommeren, der verdier for mer enn 140 millioner dollar er på avveie. 

«GTA»-influensaen rammer hardt

Ranstematikken, og rikelig anledning til å utruste seg med våpen, er et av kjennemerkene til det Rockstar-utviklede spillet. Det tar ikke mange minuttene ut i «GTA V» før du selv befinner deg i en slik situasjon.

«Grand Theft Auto V» er lansert til Xbox 360 og PlayStation 3, og har allerede posisjonert seg som tidenes dyreste produksjon.

Sammenlignet med Hollywood og andre underholdningsprodukter, er det bare «Pirates of the Caribbean: At Worlds End» som har hatt et høyere budsjett.

Skimter du rundt deg på arbeidsplassen din i dag, kan det hende det er mindre folksomt enn vanlig?

46 prosent av IGN-leserne svarte nemlig i en spørreundersøkelse at de allerede har tatt ut litt ferie i etterkant at «Grand Theft Auto»-lanseringen, mens 19 prosent av de 10 995 spurte slo fast at de kom til å føle seg for syke til å gå på jobb i dag.

PressFires anmelder er blant disse, bare at han har gyldig grunn til å være hjemme fra jobb i dag. Vår dom over spillet kommer snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3