Bungie gjør helomvending

Studioet bak de populære Halo-spillene har tidligere sagt at de vil fokusere på andre prosjekter i fremtiden. Nå har de tydeligvis ombestemt seg.

26. mars 2009 13:22

Senere i år slippes utvidelsen av «Halo 3»-universet gjennom det frittstående «ODST»-spillet samt de nye områdene du finner i «Mythic Map Pack» om et par ukers tid.

Bungie har tidligere uttalt at dette ville markere deres siste involvering med Halo, og at de fremover ville fokusere på andre spill til flere plattformer enn bare Xbox 360.

Les også: Nøkkelperson i Bungie hinter om mer Halo.

FLERE UTVIDELSER TIL «HALO 3»?

Under GDC deltok Bungies Allen Murray i en paneldebatt der han nå modererer bruddet med Halo og Microsoft kraftig.

- «Halo 3» tok oss to og et halvt år å lage, og vi arbeider fortsatt på det. Vi vil antageligvis fortsette å jobbe med spillet i ytterligere to år, sa Murray i følge Joystiq.

Les også: Bungie skapte selv rykter om mer Halo.

I praksis kan dette bety flere utvidelser til «Halo 3» fremover, mer nedlastbart innhold – eller at Bungie rett og slett har måttet forplikte seg til å holde eksisterende teknisk support løpende.

Joystiq drar en åpenbar parallell til et annet studio, nemlig Valve, som gir ut nye episodebaserte spill i «Half-Life»-serien, samtidig som de utvikler innovative konsepter som for eksempel «Portal».
Nylig ble strategispillet «Halo Wars»  sluppet til Xbox 360, et spill utviklet av Ensemble Studios.

«Halo 3: ODST» slippes til Xbox 360 denne høsten, mens utvidelsen «Mythic Map Pack» er ute allerede 9. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3