«Borderlands»-gjengen tar over banebrytende strategispill

Mens mystiske svensker kjøpte «Darksiders».

23. april 2013 11:20

(PressFire.no): Etter over 20 år som en av verdens ledende spillutgivere, ble THQ i fjor satt under økonomisk administrasjon.

Noen løsning ble ikke funnet, og selskapet oppløses så snart alle verdier er solgt unna. De aller største merkevarene gikk allerede i januar. I går ble resteauksjonen avholdt.

Der sikret «Borderlands»-utvikleren Gearbox Software seg den hyllede strategiserien «Homeworld», formidler Joystiq

Strategiyndling

Første «Homeworld» kom i 1999, og fikk en bejublet ankomst.

Særlig navigasjonen i verdensrommet, hvor strategienheter kunne bevege seg rundt i ekte 3D for første gang, ble trukket frem som et helt unikt aspekt.

Med tiden fikk serien en og en halv oppfølger, som også ble tatt vel imot av kritikerne.

Nå er det altså skytespillelskende Gearbox, med både «Duke Nukem Forever» og «Aliens: Colonial Marines» på samvittigheten, som tar roret.

Prisen skal ha vært tilsvarende åtte millioner norske kroner. De nye eierne har foreløpig ikke sagt noe om sine planer for merkevaren.

Svensk luring

Under den samme auksjonen gikk flere av THQs storserier til en langt mer perifer aktør: svenske Nordic Games.

De sikret seg millionselgerne «Darksiders» og «Red Faction», samt en hel dunge av andre mer eller mindre kjente spill for 28,6 millioner kroner.

- Dette markerer et nytt kapittel for hele Nordic Games Group. På lang sikt vil vi samarbeide med skaperne eller best mulige utviklere for å lage oppfølgere eller nytt innhold til disse lisensene, erklærer direktør Lars Wingefors i en pressemelding.

Nordic Games har eksistert i ulike former siden 1993, men er fortsatt et relativt ubeskrevet blad i spillbransjen. De skal ikke ha planer om å hoppe rett inn i internutvikling av nye spill.

- Det er veldig viktig for oss å ikke stupe inn i en rekke selvfinansierte prosjekter til mange millioner dollar. Vi vil heller fortsette dybdeanalysen av alle titlene og skånsomt velge forretningsmodeller som kler hver enkelt, fortsetter Wingefors.

I tillegg til de to storseriene, skal svenskene nå sitte med ulike rettigheter for serier som «Titan Quest», «Supreme Commander», «Full Spectrum Warrior» og «Destroy All Humans».

Nordic Games eier «Gothic»-utgiveren JoWood fra før av.

Den siste merkevaren som ble solgt er actioneventyret «Drawn to Life», som 505 Games betalte rundt 1,7 millioner kroner for.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3