- Blir seks ganger kraftigere enn Xbox 360

«Xbox 720» lanseres neste høst, påstår IGNs kilde.

25. januar 2012 07:45

(PressFire.no): Det har roet seg litt på ryktefronten etter CES-messen i Las Vegas tidligere denne måneden. For de ivrigste sladdermakerne ville ha det til at Microsoft allerede der ville legge igjen spor av sin neste konsoll. Det skjedde ikke.

Men noe er definitivt i gjære. Den siste uken har utviklere i tur og orden begynt å offentliggjøre stillingsannonser for den neste generasjonen med konsoller. Først Infinitiy Ward og Rockstar (som står bak henholdsvis «Call of Duty»- og «Grand Theft Auto»-seriene).

I går skrev vi at Sony-eide Naughty Dog («Uncharted») også har begynt å rekruttere for fremtiden.

- Lanseres i oktober eller november

IGN har snakket med en kilde som spillnettsiden sier «er nær begivenhetene» når det gjelder utviklingen av «Xbox 720». En konsoll Microsoft foreløpig ikke har nevnt med et ord, men som mange bransjeeksperter spår kan være klar for salg i 2013 eller 2014.

Konsollen får seks ganger mer prosessorkraft sammenlignet med Xbox 360, og skal være lanseringsklar i oktober eller november neste år, hevder vedkommende.

Det er allerede kjent at AMD skal levere grafikken. Selskapet leverer grafikkhardware til Xbox 360, og sjefen Neal Robinson bekreftet i juli i fjor at de skal sprenge grenser med den neste Microsoft-konsollen.

Robinson lovte da «Avatar-aktig grafikk» til Xbox 360-oppfølgeren.

- Utviklere får konsollen i august

Det har lenge vært spådd at man kom til å benytte AMDs 7000-serie i den nye Xbox-en.

IGNs kilde sier imidlertid at det i stedet er en prosessor med utgangspunkt i 6000-serien det er snakk om, og sier videre at masseproduseringen av konsollen vil starte i løpet av året. 

AMD 6000-serien ble introdusert på markedet i 2011, og er nå priset til omtrent $79.99.

IGN skriver at det er snakk om Radeon HD 6670, som har støtte for DirectX 11, 3D og 1080p.

Utviklere vil få kloa i konsollen, slik den vil fremstå med de endelige spesifikasjonene, i løpet av sommeren – sannsynligvis i august, skriver IGN.

Fudzilla overbringer samtidig nyheter om at Microsoft allerede har startet produksjon av en 32nm prosessor-chip, og at den innebærer et samarbeid mellom IBM og Global Foundries. Denne går under kodenavnet Oban.

Det vil være en sammenslåing av CPU og GPU på samme chip, litt som de nyere 360-konsollene, og grafikkprosessoren skal være en modifisert versjon av ATIs 7000-serie, påstår Fudzilla, og utviklerverktøy skal være klart allerede i april i år.

Microsoft ville ikke kommentere disse ryktene overfor Gamespot.

Nintendos Wii U-konsoll blir vist på nytt under E3 i sommer, og de fleste regner med at konsollen blir lansert i løpet av 2012. Sony-sjef Kaz Hirai understreket nylig at det ikke vil bli snakk om en ny PlayStation på E3 i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3