Blir dette et ess i Sonys erme?

Se storsatsingen «inFamous: Second Son» i aksjon.

13. juni 2013 09:12

(PressFire.no): Med «inFamous: Second Son» får denne serien en ny hovedperson og en annen tone.

Sentralt for opplevelsen står fortsatt de karakteristiske superkreftene og en stor åpen verden å boltre seg i, men begge deler har fått en overhaling.

I dag har Sucker Punch avslørt den første gameplay-videoen fra spillet, som etter planen skal lanseres kort tid etter PlayStation 4, eksklusivt til denne konsollen.

Grafittikunstner med superkrefter

På E3 fikk vi først se «inFamous: Second Son» i form av en trailer på pressekonferansen til Sony, natt til tirsdag. Der møtte vi den nye hovedpersonen Delsin Rowe, idet han må arresteres av sin egen bror.

Delsin er en grafittikunstner, og ofte på kant med loven. Historien i spillet tar utgangspunkt i forholdet mellom Delsin og den mer vellykkede storebroren hans – derav spillets navn.

- Forholdet mellom Delsin og hans eldre bror Reggie er ryggraden i spillet, forteller regissør Nate Fox til Polygon.

Det hele kompliseres av den lille detaljen at Delsin har superkrefter.

- Reggie er innmari glad i Delsin, men har en del fordommer mot folk med krefter. Det oppstår en spenning der som er drivkraft for mye av karakterutviklingen i spillet, forteller Fox.

Bakteppet for historien foruten disse familieforholdene, er det samme som for Ubisoft sitt «Watch Dogs», nemlig overvåkningssamfunnet.

Skrur bryteren opp til 11

I den nye gameplay-traileren som ble sluppet i dag, blir det klart at Delsin ville fått Ezio Auditore til å fremstå som en sinke over hustakene.

Det går hardt utover både omgivelsene og de som står i veien for ham. Det viser seg etter hvert at han er på vei for å sprenge en form for generator i luften.

Superkreftene vi ble kjent med i de to første spillene gikk ut på at figuren vår  – Cole – kunne absorbere og kontrollere elektrisitet. Man kunne bruke høyspenning til for eksempel å skyte prosjektiler, sveve gjennom luften og lage skjold mot fienders angrep. Samtidig gikk mye av gameplayet ut på parkour og klatring.

Man kunne prøve å være en superhelt, eller gå til den mørke siden. 

Superkreftene til Delsin ligner på Cole sine, men er tatt til neste nivå. Han henter ikke kreftene fra strøm, men ild. Han beveger seg nesten mer i luften enn på hustak og vegger, og kan bokstavelig talt gå opp i røyk for å komme seg fram gjennom ulike hindringer.

I tillegg til å skyte prosjektiler slåss han i nærkamper med en kjetting av ild.

Spillet ble annonsert sammen med PlayStation 4 i februar, og blir en eksklusiv tittel til konsollen.

«inFamous: Second Son» kommer eksklusivt til PlayStation 4 og er planlagt til å lanseres kort tid etter konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3