Superhelter kan også irritere seg over Datalagringsdirektivet

«Bio-terrorisme» i «Infamous: Second Son».

21. februar 2013 12:43

(PressFire.no): PlayStation 3-eksklusive «Infamous» og oppfølgerne har blitt en viktig merkevare for Sony. Der har superhelten Cole MacGrath fylt kroppen med både strøm og ild for å banke et spekter av typiske superskurker.

Seriens neste avsnitt ser ut til å ta en tematisk bråvending.

«Infamous: Second Son» ble annonsert til PlayStation 4 i natt. Denne gangen er det den populære problemstillingen med statlig overvåking og overformynderi som står på dagsorden.

Orwelliansk knipe

Sucker Punch Productions, som en gang i tiden lagde «Sly Raccoon»-serien, sitter fortsatt bak symaskina for superheltserien.

Denne gangen skal Cole MacGrath få seg et pust i bakken. I stedet erstattes han av Deslin Rowe, en desto hippere ungfole med flammetriks som superegenskap.

Han skal ha fått evnene ved å hjelpe noen ut av en brennende buss, og bruker dem på litt utradisjonelt vis: til å utføre bio-terrorisme mot den altseende staten.

Videoen på toppen av denne siden viser hvordan han og andre folk med overnaturlige krefter løper løpsk i en orwelliansk verden hvor styresmaktene føler at de sitter med full kontroll.

Rotløs i Seattle

Historien skal finne sted syv år etter «Infamous 2» og sentrerer rundt den amerikanske vestkystbyen Seattle, som jo blant annet er kjent for å ha et ivrig miljø av naturvernere.

I motsetning til tidligere utgivelser i serien, som har foregått i de fiktive byene Empire City og New Marais, er det altså duket for å få oppleve en helt ekte by denne gangen.


Den offisielle hjemmesiden forteller at myndighetene i spillet har blitt svært vare for at noen som Cole MacGrath skal lage kaos igjen.

Derfor innhenter politiet alle de mistenker som bio-terrorister - et begrep vi antar henspeiler på at noen lager terror med de biologiske egenskapene sine.

Utgivelsesdatoen er ikke meislet enda. Spillet skal utgis ekslusivt til PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3