Blir «Pro Evolution Soccer» bedre med en ekstra skjerm?

Vil kartlegge mobilvanene dine.

29. januar 2015 11:24

(PressFire.no): Konami har kanskje latt seg inspirere av Ubisofts årlige spørrerunder?

Den japanske fløyen hos det japanske spillselskapet har nå rullet ut en undersøkelse for å kartlegge folks «Pro Evolution Soccer»-forhold.

Det er spesielt mobilvaner, og såkalt second screen-tilbehør med flere sosiale tillegg som er kjernen i spørreskjemaet.

Mobilvaner og fotball

Både «FIFA»- og «Pro Evolution Soccer»-spillene har selvsagt et stort sosialt fokus fra før. Ikke bare når det handler om å spille samme, på nett eller lokalt. Men også tilbehør i menyene der du kan følge med på en venns prestasjoner og hente informasjon fra virkelighetens fotballsirkus.

Spesielt har «FIFA» tatt dette aspektet på alvor de siste åra.

Konami åpner spørreundersøkelsen med innledende spørsmål om hvilke spill du foretrekker. Ikke bare sportsspill: hva har du spilt de siste ukene og månedene? Foretrekker du «FIFA» eller «Pro Evolution Soccer»? Selvsagt er noen slike valgmuligheter bakt inn.

Spillselskapet vil gjerne også finne ut hvordan du forholdt deg til lanseringen av «PES 2015». Men «Pro Evo»-gjengen er mest interessert i å finne ut hvordan du bruker mobilen din.

Flere skjermer

Second screen var et moteord før de nye konsollene fra Microsoft og Sony kom ut. Nintendos Wii U har allerede en ekstra skjerm bakt inn på GamePad-kontrolleren.

Noen spillutviklere eller -utgivere trodde tilsynelatende at neste generasjons spillopplevelser inkluderte bruken av en ekstra skjerm – for å hente mer informasjon, eller koble folk sammen med dypere vis.

Det er for tidlig å si at second screen har definert denne generasjonen konsoller. Eller overhodet vært et meningsfullt tilskudd.

Egne mobil-apper til spill som «Battlefield 4», «Destiny» og «FIFA» gjør at du alltid kan holde oversikten, uansett hvor du er, og holde deg oppdatert selv når du sitter på bussen.

Konami bruker omtrent halve spørreundersøkelsen på å ta temperaturen rundt denne ekstra skjermen. Foretrekker du bærbare konsoller, nettbrett eller en bærbar pc? Konami lurer også på hva slags innhold du i så fall har lyst til å hente fra en slik dings – samtidig som du spiller.

Hvor ofte har du brukt mobilen samtidig som du er midt i en fotballkamp, enten den du ser på tv eller spiller selv, spør de også om.

Bedre kommentatorer?

Spørsmålene som ikke dreier seg om mobilvaner gir kanskje håp om at Konami har innsett elementer ved «PES 2015» som ikke imponerte – selv om dette spillet endte opp som PressFire-redaksjonens sportsfavoritt fra 2014 i vår årsoppsummering.

Kommentatorene, for eksempel. Dette er ett av få tema i spørreskjemaet der folk blir bedt om å vurdere hvordan disse fremstår i spillet.

Nettopp kommentatorene fikk hard medfart av vår anmelder, som rett ut kalte disse for «elendige».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3