Blir «Driveclub» endelig friskmeldt – åtte måneder etter slippet?

1. juni 2015 11:06

(PressFire.no): Sony har nå varslet en større oppgradering av bilspillet «Driveclub».

I dag, mandag, blir serverne forsterket, og oppdateringen betegnes av Sony som «betydelig» i størrelse og omfang.

Bytter ut servere

– Dette vil forbedre serverytelsen gjennom hele spillet, samtidig som vi fortsetter å jobbe mot å gjøre PlayStation Plus Edition av «Driveclub» mulig, heter det i en Facebook-oppdatering fra Evolution Studios.

Fra klokka 11 mandag formiddag skjer vedlikeholdsarbeidet, og resulterer i versjon 1.16 av spillet når dette er unnagjort.

Helt siden PlayStation 4 ble vist første gang, har det vært planen å slippe «Driveclub» i to versjoner: en «vanlig», og en litt nedstrippet og gratis til PlayStation Plus-medlemmer.

Sistnevnte ble utsatt på ubestemt tid etter det ble klart at «Driveclub» overhodet ikke taklet pågangen eller fungerte som planlagt.

– Med det store antallet nye spillere og den ekstra serverbelastningen «PS Plus Edition» er forventet å føre med seg, er vi foreløpig ikke sikre på at vi kan garantere den beste onlineopplevelsen. Inntil vi kan sikre oss at alle kan nyte den hele og fulle sosiale, påkoblede onlineopplevelsen, vil vi utsette slippet av «PS Plus Edition» på ubestemt tid, forklarte spillsjefen i Sony, Shuhei Yoshida, i oktober.

Åtte måneder med feilretting

Etter den tid har både Sony-ledelsen og sjefene i Evolution Studios vært ute og beklaget fraværet av Plus-versjonen og de mange tekniske problemene «Driveclub» har slitt med.

Over et halvt år senere, og gjennom hyppige oppdateringer og feilfikser, er spillet i en langt bedre forfatning nå.

Evolution Studios vil i denne omgang ikke bekrefte når Plus-versjonen blir tilgjengelig, men måten de forklarer hensikten med dagens oppdatering understreker at det nærmer seg.

Blir Plus-versjonen klar før E3?

Microsoft har de siste dagene gjort sin del av avtalen, etter at lanseringen av «The Master Chief Collection» etterlot folk med et lite imponerende førsteinntrykk.

«Halo 3: ODST»-spillet ble lagt ut i helga, og er gratis for de tidligste kundene av denne «Halo»-samleboksen.

Nyheten om at Sony nå forbereder en større «Driveclub»-renovasjon kan bety at også dette spillet snart blir friskmeldt – og at den forskutterte gratisversjonen til PlayStation Plus-kunder endelig blir lansert.

Det kan være et poeng at både Microsoft og Sony ikke har slike skampletter på samvittigheten ved inngangen til den store E3-spillmessa, i midten av juni.

Disse to selskapenes toppsjefer har helt sikkert lyst til å møte pressen og bli spurt om noe annet og mer fremtidsretta enn situasjonen rundt to av fjorårets mest beryktede spillanseringer – med negativt fortegn.

E3-pressekonferansene til både Microsoft og Sony skjer fra mandag kveld, norsk tid. Du kan følge alle nyhetene herfra og se disse direkte i et livestudio på PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3