Bli bedre kjent med PlayStation 4-kontrolleren

Sony presenterer DualShock 4 i ny video.

25. april 2013 16:23

(PressFire.no): Sony har nylig sluppet en video der noen av selskapets ingeniører tar for seg PlayStation 4-håndkontrolleren, DualShock 4.

Den kan du se nederst i saken.

Mye av det som går fram i den sterkt Apple-inspirerte filmsnutten, er allerede velkjent.


Skryter av sine egne

Her fokuserer Sony på å fortelle hvor mye innspillene fra noen av selskapets ledende studioer har hatt å si for det endelige resultatet.

Både når det gjelder finjusteringer av det som ikke fungerte så godt med dagens DualShock 3-spaker til PlayStation 3, og nyheter som blir introdusert sammen med den nye konsollen.

Scott Rhode, nestsjef for produktutviklingsavdelingen i Sonys Worldwide Studios, forteller i filmen hvordan de fikk tilbakemeldinger fra blant annet Media Molecule («Little Big Planet»), Naughty Dog («Uncharted»), Santa Monica Studios («God of War») og Sucker Punch («Infamous»).

Alt ble sortert og samlet – og dannet konseptene som er med til DualShock 4.

Flere detaljer på GDC

I forbindelse med Game Developers Conference (GDC) i San Francisco i forrige måned, gikk Chris Norden fra Sonys USA-avdeling enda mer detaljert til verks for å beskrive noen av disse funksjonene:

Blant annet Share-knappen og den trykkfølsomme flaten på kontrolleren, men Chris Norden snakket også om hvordan lysene som tennes på baksiden av DualShock 4 hjelper til med å sortere spillerne fra hverandre under en multiplayer-seanse.

Dette skjer i samspill med det nye PlayStation Eye-kameraet.

I går kunne Microsoft endelig bekrefte at de inviterer til en Xbox-pressekonferanse den 21. mai. Denne seansen, der selskapet skal røpe planene for Xbox-fremtiden, blir selvsagt direkteoverført. Det skjer klokka 19:00 norsk tid. 

Dermed piskes det definitivt opp til en skikkelig konsollkrig, mens både Sony og Microsoft skal forsøke å stjele oppmerksomheten på den viktige E3-spillmessa i Los Angeles i juni.

Her får du et lite innblikk i PS4-kontrolleren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3