– Billigere Xbox One til høsten

Microsoft retter visstnok kanonene mot den ansvarlige for lekkasjene.

31. januar 2014 15:28

(PressFire.no): Det ble stor oppstandelse i går da det lekket masse informasjon om Microsofts planer for Xbox One fremover.

Vi fikk blant annet høre at det planlegges utgivelse av nye spill, som «Quantum Break» og «Sunset Overdrive» i år, at det mest sannsynlig kommer en HD-remake av «Halo 2» til høsten, og at «Halo 5» og «Fable Legends» kommer neste år.

Nye konsoller?

Det ble også påstått at en rimeligere versjon av Xbox One vil lanseres mot slutten av året, og at denne muligens vil være helt digital - uten noe optisk drev.

En hvit utgave av konsollen, en «Titanfall»-utgave av konsollen, og en storoppdatering av menysystemet skal også være på trappene.

Ny informasjon

Nå bidrar enda flere med bekreftelser. Britiske VG247 har hørt fra en kilde hos en større spillutgiver at en rimeligere utgave av Xbox One virkelig kommer i år.

Microsoft skal allerede ha informert sine tredjepartspartnere om dette, og den nye varianten av maskinen skal koste like mye som PlayStation 4 (i USA koster PS4 399 dollar, Xbox One 499 dollar). Det er imidlertid uavklart om den nye utgaven faktisk vil mangle Blu-ray-drevet, eller om det tas andre grep for å redusere prisen.

Ikke nok med det: Bloggen Kotaku skal ha hørt at Microsoft febrilsk forsøker å finne identiteten til personen som har lekket all denne informasjonen på NeoGAF-forumet. Selskapet ønsker etter sigende å ta rettslige skritt mot vedkommende. Det betyr ikke nødvendigvis at alt han har skrevet er sant, men sjansen er jo relativt stor.

Og hvis det innebærer at Xbox One endelig får norsk lansering i april, som ryktet, er det jo en hyggelig nyhet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3