– Beklager at vi har skapt en god del angst, sier «Metal Gear Solid»-utgiveren

30. mai 2015 14:18

(PressFire.no): Tidligere i år gikk det rykter om at en fullskala maktkamp pågikk bak lukkede dører i Konami, og at mannen som personifiserer «Metal Gear Solid», Hideo Kojima, befinner seg i midten av dramaet.

Kildene til GameSpot snakket om Kojimas snarlige avgang fra Konami  studioet bak stortitler som «Metal Gear Solid»-serien, «Silent Hill» og «Pro Evolution Soccer».

I samme runde gikk spillselskapet ut med nyheter om at de kom til å fokusere på mobilen som hovedplattform fremover.

Kombinasjonen av disse uttalelsene, og Kojimas mulige avgang, har gjort spillere verden over bekymringsfulle over studioets nye retning.

Nå beklager Konami «angsten» de har registrert den siste tida, og lover at det egentlig ikke er så ille som det høres ut.

Hideo Kojima.
(Foto: Damian Dovarganes, Ap/Scanipix).

Mobilen som tilleggsfunksjon

I et brev til spillsiden Polygon skriver Konami følgende:

– Vi er klar over at spekulasjonene rundt våre nylige forandringer har skapt en god del angst, og dette beklager vi.

Videre understrekes det at intervjuet om mobilsatsingen, som skapte furore, manglet kontekst. Det er slettes ikke tanken at mobilplattformen skal være hovedfokus, sier Konami, men heller et supplement til den vanlige spillsatsningen.

Selskapet skal med andre ord skape tilleggsinnhold som skal være tilgjengelig på mobiltelefoner:

Usikker Kojima-fremtid

Konami kommer også til å gjøre en liten omstrukturering angående deres stab og ansatte, og planlegger å separere administrative og kreative jobber.

Før hadde gjerne de kreative lederne også stort ansvar når det gjaldt organisering og struktur av arbeidet, men dette gjør selskapet mer ømtålig for endringer i markedet, mener selskapet.

Denne omorganiseringsplanen ble spikret i mars i år, rett før ryktene om Kojimas avgang begynte å svirre.

Vil fortsette med stortitlene

Ifølge ryktene skal avgangen bunne ut i at Kojimas medarbeidere, som jobber nå jobber med innspurten av «Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain» i Kojima Productions-avdelingen, blir nektet fast ansettelse. 

Konami bekrefter at de tenker å fortsette med både «Silent Hill»- og «Metal Gear Solid»-serien fremover, men om disse planene inneholder Kojimas involvering, er fortsatt ikke klargjort fra noen av partene. 

Kojima arbeider fortsatt med «Metal Gear Solid V: Phantom Pain», som har lanseringsdato 1. september. Konami har understreket at alle involverte er hundre prosent fokuserte på å gjøre den jobben best mulig.

Ifølge ryktene skal spillegenden bryte med studioet etter denne lanseringen, og senest ved årsskiftet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3