- Behold Xbox 360-en hvis du vil ha tilgang til XBLA-spillene

Den aldrende konsollen får et langt liv, tror Microsoft.

31. mai 2013 13:21

(PressFire.no): Microsoft har, i likhet med Sony, sagt at de neste konsollene ikke vil støtte «gamle spill».

Det blir altså ingen innebygd bakoverkompabilitet på henholdsvis Xbox One og PlayStation 4.

Men, Sony ønsker å tilby slikt ved hjelp av skyspillteknologi. Selskapet bladde opp og kjøpte Gaikai i fjor, og har satt døra på gløtt for at de skal forsøke å gi deg tilgang på digitale spillkjøp du har gjort på PS3. Dette skjer imidlertid ikke på en stund, har Sony antydet. Vi venter oss mer konkret informasjon rundt akkurat dette på E3 som starter snart.

Når det gjelder Xbox er budskapet krystallklart:

Behold Xbox 360-en din hvis du vil fortsette å spille XBLA-spillene dine, sier Phil Spencer, sjefen for Microsoft Studios, til Gamespot.

- En levende del av økosystemet

Grunnen til at vi ikke kan regne med å spille «Limbo», «Braid», «Trials Evolution» eller «Shadow Complex» på den nye Xbox-en, skyldes store forskjeller på maskinarkitekturen fra Xbox 360 til Xbox One.

Spencer lover imidlertid at de fortsatt vil støtte Xbox 360 i lang tid fremover:

- Disse spillene vil fortsette å kjøre på din Xbox 360 så lenge Xbox 360-en kjører, sier han.

Boxen er ikke bakoverkompatibel, og vi tror dem som har investert i et stort digitalt spillbibliotek vil ønske å beholde sin Xbox 360. Beholde den som en levende del av økosystemet, forteller Phil Spencer.

Microsoft har imidlertid klart å knekke nøtten som gjelder profilen din, vennelista og Xbox 360-achievements. Disse delene av Xbox-identiteten din kommer til å følge over på et nytt system. Det underbygger Phil Spencer i fortsettelsen av påstanden om at begge Microsoft-konsollene tilhører det samme «økosystemet».

- Det er derfor vi har forsikret oss om at din identitet, og venner, er konstante mellom plattformene dine. Du trenger ikke ha en egen identitet på Xbox One og 360. Det er den samme, du er du. Mine venners nettverk er den samme på begge boxene, og mine achivements er de samme, sier Spencer.

- Stor Xbox 360-nyhet på E3

Det har versert rykter om at Microsoft kommer til å annonsere en ny Xbox 360-modell, en slankere og billigere versjon som skal sørge for at de skal selge flere konsoller samtidig som de klargjør unnfangelsen av neste generasjon, med Xbox One.

Don Mattrick, toppsjefen for Xbox-divisjonen i Microsoft, hintet da også om at de har noen store Xbox 360-nyheter å dele på E3-spillmessen som starter i Los Angeles om en drøy uke under Xbox One-avsløringen i forrige uke.

Hva det er han sikter til, vet vi først mer om når Microsoft åpner pressekonferansedelen av E3 klokka 18:30 mandag 10. juni.

Phil Spencer hinter på sin side også om noe Xbox 360-nytt på E3-messa i intervjuet med Gamespot:

- Jeg tror Xbox 360 kommer til å være svært vital i mange år fremover, sier han først.

Vi har faktisk en stor annonsering (Xbox 360) til E3, syns jeg, en som jeg har veldig lyst til å snakke mer om men som jeg ikke kan røpe nå, sier Spencer.

Både Sony og Microsoft vil lansere sine nye konsoller før jul. Ingen datoer eller priser er så langt avslørt.

Her finner du alle tidspunkter for pressekonferansene som åpner E3-ballet i år. Vi i PressFire kommer selvsagt til å følge alle direkte, og har i tillegg en delegasjon som drar til Los Angeles for å ta tempen på messegulvet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3