– Både Nintendo og EA ga faen i «Need For Speed»

Gadd ikke å trykke platene engang, hevder tidligere sjef.

10. mars 2014 11:05

(PressFire.no): Kort tid etter at Nintendo slapp sin nye konsoll, Wii U, ble det ganske glissent i utgivelseskalenderen.

Ikke bare ble «Rayman Legends» utsatt i et halvår for å få spillet klart til andre konsoller, men også «Need For Speed: Most Wanted» brukte lang tid før det nærmest sneik seg ut på konsollen.

Brydde seg ikke

Men det vil ikke den tidligere Criterion-utvikleren Alex Ward ha skylda for. I en debatt på mikrobloggenettstedet Twitter «kranglet» han nylig med media om utgivelsen på Wii U. Det rapporterer Nintendo Life.

Ward har nylig sagt opp jobben sin i Criterion og EA for å starte eget indie-studio, og har uttalt at de i utgangspunktet ikke kommer til å gi ut spill på Wii U.

Vi jobbet ræva av oss. Verken Nintendo eller EA brydde seg om det. En gjeng hos oss prøvde, skriver han på Twitter.

Fløy til Nintendo

Videre påpeker han at han klagde da selskapet ikke engang tok seg bryet med å trykke spillet på plater.

Vi fløy til og med til Nintendo for personlig å vise en demo av spillet for å få markedsstøtte. Det kom ingenting. Spillet fikk ikke engang en fysisk utgivelse i Europa. Utviklerne i teamet kunne ikke kjøpe spillet selv engang, skriver han videre.

Dette skal visstnok være blant grunnene til at han ble forbannet og forlot Electronic Arts for å starte sitt eget selskap.

Han har også forklart at de nå vil prioritere plattformer som har muligheter for å gi ut spillet uten en utgiver i ryggen.

«Need For Speed: Most Wanted» kom til PS3, Xbox 360 og pc 2. november 2012, mens Wii U-eiere måtte vente til 21. mars. Spillet er også det foreløpig siste spillet Electronic Arts har gitt ut på Wii U.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3