«Battlefield 4» starter vinterkrigen i oktober

- Gjør deg klar til kamp.

25. april 2013 13:20

(PressFire.no): De svenske «Battlefield»-makerne i DICE har allerede sluppet hansken i forrige måned. Da viste de fram sine bredeste glis, og en lang, imponerende «Battlefield 4»-film.

Erkefienden «Call of Duty» nærmer seg også en avsløring. 

I mellomtiden har det «lekket» noen cover og litt informasjon. Det spekuleres i at «Call of Duty: Ghosts» kommer ut den 5. november.

DICE og EA svarer kjapt, og har også benyttet seg av et stadig mer populært PR-knep i denne bransjen: «lekkede» plakater og mystisk butikkmateriell.

- Gjør deg klar til kamp, lyder krigsropet.

Commander Mode gjør comeback

Plakaten avslører at «Battlefield 4» kommer ut uka før det neste «Call of Duty». Datoen å merke seg er torsdag 31. oktober.

Denne posteren, først oppdaget av fan-siden BF4Central, avslører også Battlelog 2.0 og nevner Commander Mode.

Sistnevnte er en populær modus som forduftet fra «Battlefield 3», men som fansen har mast om å få tilbake.

Her får én i troppen muligheten til å lene seg litt tilbake, se oversikt av slagmarken, kan beordre flydropp med ammunisjon og har taktisk ansvar.

«»

- Hva faen gjør de?

Statistikkverktøyet og den sosiale sentralen, Battlelog, ble introdusert til det forrige spillet, men funket dårlig på konsoll.

Akkurat den innrømmelsen fikk vi fra Patrick Söderlund i DICE i forbindelse med årets Game Developers Conference, der «Battlefield 4» hadde sin debut.

- Vi gjorde, synes jeg, en veldig god jobb med Battlelog på pc. Folk spurte «hva faen gjør de det her for?», men nå synes de det er bra og synes det skal være sånn.

- Vi gjorde derimot en jævlig dårlig jobb med å få inn Battlelog på konsoll, det var praktisk talt ingenting. Det har vi lært av, sa Söderlund til PressFire.

Battlelog 2 omtales slik på denne reklameplakaten:

- Den neste versjonen av den ledende spillportalen. Spor hvert eneste skudd, hver fiende, hver eneste detalj fra din «Battlefield»-karriere online, reklameres det med.

Utgiveren EA lokker også med den første dosen ekstrainnhold. Drone Strike omtales i denne sammenheng, men ingen detaljer, dato eller informasjon rundt hva denne pakken består av deles i denne runden.

Spill fra Electronic Arts lanseres på torsdager i Norge. Datoen 31. oktober stemmer dermed bra med dette. Så langt har ikke EA bekreftet dette.

Her er den første videoen fra spillet, som ble sluppet i forrige måned:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3