«Call of Duty: Ghosts» skal slåss mot «Battlefield 4»

Avslørt av butikkjeder.

25. april 2013 12:19

(PressFire.no): Activision forbereder seg til en ny «Call of Duty»-sesong. Denne gang er det Infinity Ward som står bak, hvis vi skal tro på bildene som «lekket» i går.

Supermarkedkjeden Tesco i England la nemlig ut litt informasjon på sine nettsider sammen med et spillcover, men det tok ikke lang tid før dette ble fjernet.

«Call of Duty: Ghosts» blir navnet på høstens bidrag til denne bestselgerserien, hvis disse opplysningene stemmer.

Ghost i fokus

Det betyr at det foreløpig ikke blir en oppfølger til «Modern Warfare 3» som kom for to år siden. Tradisjonelt har Infinity Ward og Treyarch-studioene alternert og gitt ut spill annet hvert år.

Men Ghost-figuren kjent fra «Modern Warfare»-spillene blir sentral i det neste «Call of Duty». Simon «Ghost» Riley har tidligere fått egen tegneserie - og har vært en favoritt blant fansen.

Allerede i 2009 bekreftet stemmeskuespilleren bak denne figuren, Craig Fairbrass, at Infinity Ward lekte med idéen om å gi han sitt eget spill i «Call of Duty»-serien.

Ifølge Tesco-oppføringen kommer til spillet ut til Xbox 360 og PlayStation 3. Det er CVG som skriver om dette.

Dette underbygges av ytterligere en «lekkasje» - for også Target-kjeden i USA tjuvstartet med annonsemateriale der «Call of Duty: Ghosts» figurerer. De hevder lanseringsdatoen blir 5. november, skriver CVG.

Konkurrenten «Battlefield 4» lanseres for øvrig uka før, den 31. oktober.

Det har versert noen rykter om hva handlingen i dette spillet kommer til å by på. Activision skal visstnok ha vurdert navnet «Call of Duty: Phantoms», men endte opp med «Ghosts».

- Handlingen lagt til fremtiden

Drift0r la ut en video på YouTube der han «sverger på livet» at informasjonen er reell og stammer fra en kilde han stoler på som er involvert i spillutviklingen.

NB! Du kan se hele filmsnutten nederst i saken.

Videoen ble produsert og lagt ut mens PAX-messen gikk av stabelen i slutten av mars. Informasjonen han fikk kloa i kan godt være basert på at han dumpet borti noen av utviklerne i Infinity Ward.

Han hevder blant annet at spillet formelt blir annonsert i starten av mai, muligens allerede 1. mai.

- Dropper Spec Ops

I videoen forteller Drift0r også at lasteskjermene i flerspillerdelen av «Ghosts» blir dynamiske. Det betyr, hvis denne informasjonen er korrekt, at du for eksempel kan rappellere ned fra et helikopter og inn i kartet for umiddelbar action – i stedet for å være nødt til å vente på en nedtelling mens området lastes inn.

Dette kan være inspirert av måten enspillerdelen av «Black Ops» er løst på, og betegnes som et slags mini-spill for å unngå at du mister interessen.

For de mest ivrige og dyktigste «CoD»-spillerne er det neste punktet på ryktelista til Drift0r interessant: han hevder Infinity Ward åpner for at du kan bevege deg på nye måter. I første rekke kan du i bevegelse gli på knærne mens du skyter.

Spec Ops-modusen kan bli droppet til «Call of Duty: Ghosts», og blir i stedet erstattet med noe annet, hevder Drift0r. Og for å følge konkurrenten DICE som lager «Battlefield», skal det blir flere ødeleggbare omgivelser i enspillerdelen av «Ghosts».

Han hevder videre at utviklerne har planer for de neste generasjonene konsoller, ikke bare PlayStation 3, pc og Xbox 360.

NB! Hovedbildet i denne saken er fra «Call of Duty: Modern Warfare 2».

 

Activision har foreløpig ikke kommentert disse spekulasjonene.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3