- «Battlefield 4» kommer neste år

Samtidig avslører EA at de utsetter en annen storkanon.

31. januar 2013 11:31

(PressFire.no): Det er fra før kjent at svenske DICE er travelt opptatt med å lage en oppfølger til «Battlefield 3».

Dette ble avslørt i fjor sommer, i opptakten til lanseringen av «Medal of Honor: Warfighter».

De som forhåndskjøpte «Warfighter» får tilgang til betatesting av «Battlefield 4» en gang til høsten, har EA forskuttert.

I forbindelse med en presentasjon av regnskap og nøkkeltall fra fjoråret, har Electronic Arts bekreftet at nye «Battlefield» skal lanseres neste år. De som hadde håpet på et slipp i år må altså vente litt til.

- Vi kommer til å lansere et «Battlefield»-spill neste år. Vi gleder oss veldig til å avsløre enda flere detaljer snart, sa Frank Gibeau ifølge IGN.

Han understreker samtidig at dette ikke innebærer en fremtidig plan fra EA om å gjøre «Battlefield»-navnet til et årlig innslag.

Krig på nye konsoller?

Kollega i EA, Peter Moore, kunne likevel avsløre at Electronic Arts har en plan om å gi actionhungrige spillere minst ett skytespill hvert år – samtidig som Moore og Gibeau uttalte skuffelse over hvordan fjorårets «Medal of Honor: Warfighter» har gjort det.

«Medal of Honor»-serien er nå lagt på is på ubestemt tid, kunne EA bekrefte.

Vi vet veldig lite om hva det neste «Battlefield» har å by på. Game Developers Conference (GDC) i slutten av mars, eller E3 i Los Angeles i juni, kan kanskje by på den store utblåsningen av detaljer.

Ettersom EA har tenkt å vente med lanseringen til 2014, er det sannsynlig at de har en ny Xbox og PlayStation i planene – i tillegg til en pc-versjon. DICE har tydeligvis planer om å overføre sin Frostbite-teknologi også til Mac.

«»

- Det kommer mer Bad Company

I forbindelse med GamesCom-spillmessen i Köln i fjor høst, snakket vi med Patrick Söderlund - en av visepresidentene i EA. Han har lang fartstid med «Battlefield»-spillene.

- Den «Battlefield 4»-annonseringen kom litt brått på, gjorde den ikke?

- Vel, vi følte at det var riktig tid for det.

- At du får spille betaen dersom du forhåndsbestiller «Medal of Honor: Warfighter» vil vel fungere som en katalysator for salgene av den serien? Var det grunnen til at dere annonserte det så tidlig?

- Kanskje vil det skje, kanskje ikke, svarte Söderlund.

- Om det skjer, så er det jo bare fint for oss!

Patrick Söderlund kunne samtidig bekrefte at det finnes planer om et nytt «Battlefield: Bad Company».

- «Bad Company» er ikke død! Nei, nei, det forrige spillet i den serien solgte veldig godt, og hadde en litt annerledes gameplay-struktur som gjør at det ikke trenger å ta opp kampen med «Battlefield» direkte.

- Når du har noe så godt som det gir det ikke mening å bare gjemme det unna, så det vil nok definitivt komme et nytt «Bad Company»-spill en gang i fremtiden, sa Söderlund til PressFire.

«»

Fuse blir utsattt

Det neste fra Insomniac Games, «Fuse» (bildet), skulle egentlig være ferdig i mars.

Dette spillet, fra folka som tidligere har jobbet med «Ratchet & Clank»- og «Resistance»-spillene til PlayStation 3, blir utsatt.

Men «Fuse» er ikke klart før nærmere sommeren – i perioden 1. april til 30. juni, skriver IGN. Dette kom fram under EAs finansrapportering denne uka.

PressFire var på London-tur i fjor høst og fikk både teste spillet og snakke med Insomniac-sjefen,Ted Price.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3