«Battlefield 3» får fargekorrigering

Bli kvitt den blågrå graderingen.

21. oktober 2012 19:06

(PressFire.no): Fargejustering har vært et hett tema for de som legger mye tid i «Battlefield 3». 

Det ligger en blå hinne over hele spillet - noe som er gjort for å få en kald atmosfære i spillet. Det er det derimot ikke alle som liker.

Flere modifikasjoner har prøvd å rette på fargene i spillet. Et eksempel på en av de bedre er «BF3 Color Tweaker», som gir spillerne muligheter å justere fargene og ta bort den blågrå skaleringen som ligger over.

Fjerner man dette får man klarere, varmere farger og bedre kontrast, men metoden anbefales ikke av utviklerne i DICE.

I stedet kommer de nå med en egen løsning.

Frustrert spillsamfunn

Uautoriserte modifikasjoner behøver ofte tilgang til filer utviklerne ikke vil man skal tukle med. 

Om sikkerhetssystemet Punkbuster får med seg at du har forandret på noe du ikke skulle røre, vil det utestenge deg fra spillet.

Selv om skaperne av visse fargemodifikasjoner som «BF3 Color Tweaker» påstår at ingen har hittil blitt utestengt på grunn av dette, har det vært noe av et betent tema der spillerne har blitt servert vage retningslinjer om hva som er lov og ikke.

Dette har på sin side frustrert spillsamfunnet, da de får blandede meldinger om hva som er tillatt.

For en uke siden gikk DICE ut med et blogginnlegg som, om man leste mellom linjene, gjorde det klart hvilken innstilling spillutviklerne har til modifiseringen:

- En forandret spillfil indikerer at brukeren prøver å forandre spillet for å få en fordel i flerspillerdelen, enten det består i å modifisere grafikken eller få spillet til å gjøre noe det ikke er designet til å gjøre, sto det. 

- Ingen større fordel

Diskusjonen har naturligvis vært om fargekorrigering gir noen fordel i flerspiller – gjør kontrasten spillerne enklere å se, og hvor stor forskjell utgjør dette for sporten?

Ikke minst; om man lar være å forandre filene men heller legger til filer, et fargekorrigerende filter, oppå spillet - er det lov eller ikke?

I alle fall har utviklerne i DICE nå skjønt hva det er brukerne vil ha, og er dermed klare for å nå levere en offisiell og fullt lovlig fargekorrigering.

 - Det kommer til å være en konsollkommando for å slå av fargeskalering fullt og helt inkludert i vår neste PC-oppdatering. Vi tror at det å skru av fargeskaleringen ikke gir noen større fordel på konkurransenivå, skrev Mikael Kalms fra DICE på et foruminnlegg, som er gjengitt i sin helhet av sweclockers.

Det er derimot ikke alt som er positivt med å fjerne blåfargen.

Kikkertsikter med grå- og grønnskala vil ikke fungere som det skal uten den originale fargeskaleringen. Det vil heller ikke være mulig å slå av fargekorrigeringen direkte fra innstillingene, man må gå igjennom konsollkommandoer. 

«Battlefield 3» er et førstepersons-skytespill i et moderne krigsklima. Spillet ble lansert i fjor, og kommer ut med ny utvidelsespakke i disse dager.

Toppbilde: Stillbilde fra YouTube-video lastet opp av tehfissue, som viser «Battlefield 3»-kart med og uten fargekorrigering. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3