«Battlefield»-utvikler: - Microsoft gjør det lett å velge PS4

Skuffet over utsettelsen.

16. august 2013 15:11

(PressFire.no): Tidligere denne uka kom meldingen konsollspillere i åtte land ikke ville høre: Xbox One kommer ikke før jul likevel.

De planlagte 21 landene som var kunngjort som lanseringsklare i november, ble redusert til 13 og inkluderer blant annet ikke lenger Norden. Maskinen kommer derfor en gang tidlig i 2014.

- Alle snakker engelsk her

Dette har naturligvis skapt reaksjoner hos spillere som kanskje har forhåndsbestilt en Xbox One i god tro om slipp i november, men reaksjonene kommer nå også fra spillutviklere.

«Battlefield 4»-utvikleren Alan Kertz skriver på Twitter at Microsoft gjør det enkelt for de som bor i Sverige å velge PlayStation 4.

Han latterliggjør også Microsoft offisielle forklaring for hvorfor lanseringen i åtte land blir utsatt – de trenger mer tid på å tilpasse maskinene til de respektive språkene, heter det fra offisielt hold.

- Dette kommer fra en midlertidig innvandrer i Sverige. ALLE SNAKKER ENGELSK HER. Og de lokale HATER de svenske oversettelsene, skriver han.

- Ikke sikker på hva Xbox tenker

Kollegaen til Kertz, Gustav Halling, lurte også på hva Microsoft tenker:

- Ikke sikker på hva Xbox tenker når de ikke lanserer i et progressivt land som Sverige, vi kjøper alltid det som er hot og det blir PS4, skrev Halling på Twitter.

Denne meldingen ble i ettertid fjernet, men blant andre Gamingbolt fikk foreviget budskapet.

«Battlefield 4» er ett av spillene som slippes til begge konsollgenerasjonene og dermed også både PlayStation 4 og Xbox One.

PlayStation 4 har ikke fått en offisiell lanseringsdato utenom «før jul», men det er forventet at en endelig dato avsløres på Gamescom neste uke.

Sony har pressekonferansen sin på tirsdag, som vi naturligvis dekker i vårt live-studio.

«Battlefield 4» lanseres til pc og dagens konsoller den 31. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3