Batman i duell med Nathan Drake

Og «Minecraft» seirer i en annen av «årets beste spill»-kåringene våre.

23. desember 2011 14:36

(PressFire.no): I løpet av juleferien kårer vi favorittene våre fra spillåret som nå snart er historie. Daglig presenterer vi to slike kåringer, og runder av med den store finalen der vi avslører hva PressFire-redaksjonen har vurdert som det aller, aller beste spillet fra 2011 - uansett sjanger. 

Inntil da kan du få en kjapp oppsummering av det som har skjedd til nå i vår kåringsbonanza ved å klikke deg inn hit.

I dag retter vi fokus på de nedlastbare spillperlene, de som du finner på Xbox LIVE Marketplace, PSN, Steam eller direkte fra indie-utviklerne selv. Alltid en spennende kategori som ofte oser av skaperglede og plenty kreativitet.

Og ikke minst; vi skal her og nå også kåre det beste actioneventyret fra 2011. En prestisjetung klasse som setter storspill som «Batman: Arkham City», «Uncharted 3», «Deus Ex: Human Revolution» og «Zelda: Skyward Sword» opp mot hverandre.

NB! Nederst i saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favorittspill, og får også en nydelig bonusvideo servert med rødkål til.

ÅRETS NEDLASTBARE:

Vinner:
«Minecraft» (se trailer her). 

Disse var også med i vurderingen men nådde ikke helt opp:
«Bastion» (se trailer her).
«Outland» (se trailer her).
«Renegade Ops» (se trailer her).
«Iron Brigade» / «Trenched» (se trailer her).
«The Stanley Parable» (Half-Life 2-mod). (se trailer her).
«Toy Soldiers: Cold War» (se trailer her).
«Frozen Synapse» (se trailer her).
«Magicka» (se trailer her).
«Jamestown» (se trailer her).
«Stacking» (se trailer her).

Nei og nei, hva er nå dette? Æsj og æsj.

Grafikken. Yuck. Jaja, jeg får vel hakke ned noen trær da. Jajaja.

Hmm, planker? Hva om jeg… aha. Nei, se der ja. Et hus! Hm, hvordan hakker jeg stein? Hva om jeg…ja visst!

Ahh, så rolig musikk. Nå begynner det å bli mørkt. Oh shit!!!AARGH! DØ! LØP! LUKK DØRA! phew!

Men hva skal jeg gjøre inne her hele natta? Hva skjer om jeg graver rett ned her inne?

Ooooo! Aaaah! Jøss! OI! Wow! WOOO!

Og vips, så var det gått ti timer.

Igjen.

Igjen..

Igjen...

«Minecraft» er unikt på mange måter, men kanskje størst i den forstand at det er det eneste rene sandkassespillet vi har spilt, hvor din opplevelse av spillet vil være helt avhengig av hvordan du spiller det.

PS! Du kan stemme på ditt favorittspill i denne sjangeren. Det gjør du på vår Facebook-side!Hiv inn et par kompiser og se at alt blir enda bedre. Og skulle du ikke like verdenen din (som også er helt unik for deg) så er det bare å starte på nytt – da får du nesten bortimot et helt nytt spill å utforske.

Les også: Vår anmeldelse av «Minecraft».

«Frozen Synapse», «Bastion», «Outland» og «Renegade Ops» var nærmest å kunne klå det svenskutviklede, fantastiske «Minecraft».

ÅRETS ACTIONEVENTYR:

Vinner:


«Batman: Arkham City» (se trailer her). 

Disse var også med i vurderingen men nådde ikke helt opp:
«Uncharted 3: Drake’s Deception» (se trailer her).
«Deus Ex: Human Revolution» (se trailer her).
«Zelda: Skyward Sword» (se trailer her).
«Saints Row: The Third» (se trailer her).
«Dead Island» (se trailer her).

Mange sterke kandidater i denne kategorien, men bare en av dem gir deg muligheten til å være Batman. Dette er en av disse sjeldne spillopplevelsene der absolutt alt klaffer: en fullendt Lynvingen-simulator som ikke bare tangerer forgjengeren «Arkham Asylum» – men også alle andre superheltspill på markedet. 

PS! Hva syns du er det beste av spillene i denne sjangeren? Stem på vår Facebook-side!

Dette er den ultimate skildringen av Batman, sånn som vi foretrekker ham fra tegneseriene, og en så gjennomført gjenskapelse av dette universet som vi kan få utenfor vår egen fantasi. 

Spillet fanger perfekt opp følelsen av å vokte over byen under dekke av mørket, utkledd som en flaggermus mens man plukker ut sine forbryterske ofre fra toppen av Gothams bygninger.

«Arkham City» gjør akkurat det en oppfølger skal gjøre: serverer alt vi satte pris på med originalen, bare i enda større skala og med mye mer innhold. Den beholder elementene som gjorde forgjengeren til en så sykt tilfredsstillende spillopplevelse, men fremfor å bare gi oss mer av det samme er dette en forbedring på alle felt.

Batman har et mer rikholdig arsenal av «wonderful toys», et bredere utvalg av ferdigheter og ikke minst: et mye større område å boltre seg i. Historien er også mer storslagen, og tar noen uventede vendinger til mørke steder ikke engang Christopher Nolans «Batman»-filmer har våget å gå.

Hvis «Arkham Asylum» var spillverdenens svar på «Batman Begins», fortjener «Arkham City» å bli stilt side om side med «The Dark Knight».  

 Alt dette pluss Catwoman? Beklager, Nathan, Adam og Link. Dere er alle verdige finalister, men ingen av dere er Batman!

«Uncharted 3» fikk for all del stemmer også - mens «Dead Island» og særlig «Deus Ex: Human Revolution» endte opp med å bli nominert i minst et par-tre klasser: RPG-møter-actioneventyr-og-skytespill-klassene. Vi lot det være på den måten, og syns egentlig det var ganske fint, samtidig som det sier mye om hvilket sjanger-komplekst spill «Deus Ex: Human Revolution» egentlig er.

Les også: Vår anmeldelse av «Batman: Arkham City».

 

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2011?

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire til å stemme på sine favorittspill fra årets som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen få kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.

- Vinnerne av hver kategori er naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2011, uansett sjanger. Akkurat den kåringen runder vi av med, den 28. desember.

- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått.

Video fra dagens to vinnerspill, pluss noen høydepunkter fra kommentarfeltet vårt:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3