Bare én av de nye konsollene klarer å kjøre «Battlefield Hardline» i 900p-grafikk

9. mars 2015 14:14

(PressFire.no): Det har vært et gjennomgangstema helt siden PlayStation 4 og Xbox One: flere av storspillene kjører best på Sony-konsollen.

Det har lenge versert usikkerhet rundt hvordan nye «Battlefield Hardline» yter på disse to maskinene. Nå har utviklerne i Visceral Games fjernet all tvil og bekreftet at PS4 får best grafikk.

900-mot-720p-reprise

Visceral bekreftet at PlayStation 4 får 900p-grafikk. Xbox One bare 720p. 

Drømmen om at en ny konsollgenerasjon i stadig flere tilfeller kom til å gi oss 60 bilder i sekundet med full 1080p-oppløsning, var kanskje overoptimistisk ønsketenkning?

Pc-eiere er nok en gang spillerne som får se et nytt «Battlefield» fra sin beste side. Disse harde tallene er identiske med hva «Battlefield 4» fra høsten 2013 klarte på PS4 og Xbox One.

Bakgrunnen til at konsollutgavene legger seg litt lavere med tanke på oppløsning, er trolig ønsket om å kunne tilby best mulig flyt og 60 bilder i sekundet.

Gjennom to runder med betatesting, den forrige så sent som i februar, har Visceral Games lyktes med det. Det viser undersøkelsene til Digital Foundry og testene de gjorde i forbindelse med den siste betaen.

Flyt foran oppløsning

Spillskaperne fikk nesten et halvt år ekstra på seg. Planen var opprinnelig å lansere «Hardline» i fjor høst, men spillet kommer i stedet 19. mars.

Digital Foundry var skuffet over ytelsen til den første betaen, rett rundt samme tid som dette spillet ble annonsert sist sommer. Status for den tekniske ytelsen til «Hardline» i februar i år var ikke overraskende langt bedre, når det gjelder bildeoppdateringen.

– De nye modiene virker alle å kjøre veldig mykt, og holder seg til en stabil 60fps gjennom mesteparten av kampene, meldte de.

Visceral Games har foreløpig ikke bekreftet hvordan Xbox 360- og PlayStation 3-utgavene av «Hardline» kjører.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3