Avviser at ny «Duke Nukem»-utsettelse er PR-stunt

- En lansering i mai ville medført en risiko, sier Gearbox-sjefen.

25. mars 2011 10:18

Kanskje ristet du på hodet, trakk du litt på smilebåndet eller har du gitt opp for lengst? I går tikket nyheten ut om at «Duke Nukem Forever» – spillet fansen har ventet på i 14 år (!) – igjen blir utsatt. Riktignok ikke så lenge denne gang. Utvikleren Gearbox («Borderlands»), som tok over dette prosjektet i 2009, flytter utgivelsen fra 6. mai til 10. juni.

Og måten de gjorde det på var gjennom en selvironisk, humoristisk video. Det fikk nok mange til å spekulere i om dette var et planlagt trekk for å få litt ekstra PR før lanseringen. Dette tilbakevises nå av Gearbox-sjef Randy Pitchford.

- Dette er ikke et triks, vi trodde på mai da vi annonserte det, sier Pitchford til Eurogamer.

Han sier videre at det er faktorer i den siste fasen som kan føre til at man rett og slett opplever å få for liten tid med å ferdigstille et slikt spill.

- Det er alltid usikkerhet, og vi bruker erfaring og trender til å hjelpe oss med å være forutsigbare. Vi er ikke perfekte når det kommer til det å forutse usikre resultater, men vi er perfekte når det gjelder å være forpliktet overfor målene våre og jobbe utrettelig mot å nå dem.

- Jeg tror nok vi hadde klart å få ut spillet i mai, men vi tror det ville introdusert en risiko overfor spillere som har ventet så lenge like lenge vi har på å endelig få spille «Duke Nukem Forever», sier Pitchford.

Samtidig benytter han sjansen til å takke Duke-fans for tålmodigheten...

«Duke Nukem Forever» lanseres til PlayStation 3, Xbox 360 og PC den 10. juni (bank i bordet). 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3