Avslører hemmelighetene bak «Metal Gear Solid: Ground Zeroes»

Kojimas superteknologi brettes ut neste måned.

14. februar 2013 10:38

(PressFire.no): Allerede neste uke kan vi få en smakebit på en ny spillkonsoll, ettersom Sony har invitert til et mystisk arrangement i New York der de frister med en titt på «PlayStation-fremtiden».

Det kan bety en formell avsløring av PlayStation 4 den 20. februar.

Siste uka i mars går den årlige Game Developers Conference (GDC) i San Francisco av stabelen.

Der blir det trolig stort fokus på neste generasjons konsoller – nye, kraftige spillmotorer blir vist, utviklere går trolig i dybden på både arkitekturen i maskinvaren og hvordan en PS4 og «Xbox 720» åpner for nye designmuligheter.

I dybden på FOX Engine

Hideo Kojima, mannen bak «Metal Gear Solid», har allerede bestilt seg flybillett til California.

Han skal nemlig for første gang vise fram sin splitter nye FOX Engine, spillmotoren Konami har planer om å bruke til flere av sine nye titler.

de offisielle GDC-nettsidene avslører arrangørene at Hideo Kojima vil gå i dybden av Fox Engine, men også demonstrere utviklingsprosessen bak «Metal Gear Solid: Ground Zeroes».

Foredraget hans er døpt Photorealism through the eyes of a 'Fox' - The core of Metal Gear Solid: Ground Zeroes.

Kojima kommer særlig til å drøfte aspekter ved denne nye teknologien som handler om lyssystemer, hvordan de har skapt mest mulig realistiske figurer og forklare hvordan de forskjellige verktøyene i Fox Engine kan brukes til å endre spillmiljøer.

Trailer som ga bakoversveis

«Metal Gear»-fansen fikk bakoversveis da det nye spillet ble avslørt i fjor høst. For å markere 25-årsjubileet til serien, ble «Ground Zeroes» avslørt gjennom en filmsnutt.

(Den kan du selv se nederst i saken).

I fjor avslørte toppfolka bak «Pro Evolution Soccer» at de også kommer til å bruke FOX Engine til det neste fotballspillet.

En åpenhjertig Jon Murphy, som leder den europeiske delen av «PES», fortalte PressFire om viktigheten av å treffe bedre i overgangen fra dagens konsoller til de nye enn det som var tilfellet sist generasjonsskifte:

-  I lengre tid har vi innrømmet at vi ikke klarte overgangen fra forrige konsollgenerasjon, at vi som følge av det bare har vært nødt til å prøve å redusere forspranget, sa Murphy og siktet til «FIFA»-seriens dominans og økende markedsandel.

Mer «Metal Gear» på gang

Like før jul, i forbindelse med Spike TVs Video Game Awards, ble det fristet  med en mystisk film.

Et spill kalt «The Phantom Pain» etterlot mange spørsmål. Er dette enda et «Metal Gear»-spill, eller har det en kobling til «Ground Zeroes»?

Den ukjente svenske spillskaperen Joakim Mogren står bak «The Phantom Pain», ble det påstått. Joakim er for øvrig et anagram for Kojima.

Det har versert flere morsomheter, blant annet på Twitter, etter at Mogren entret spillbransjen med et smell før jul. 

På GDC i neste måned får vi kanskje avslørt dette mysteriet - én gang for alle.

I neste uke, den 22. februar, kommer «Metal Gear Rising: Revengeance». Et samarbeid mellom Kojima Productions og Platinum Games («Bayonetta», «Anarchy Reigns»).

Game Developers Conference arrangeres 25. – 29. mars.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3