Avblåser Kickstarter-innsamlinga til nye «Sensible Soccer»

26. november 2015 20:01

(PressFire.no): Nesten 20 millioner mennesker har spilt et «Sensible Soccer»-spill siden starten av 90-tallet, og mannen bak varslet tidligere denne måneden et comeback gjennom den spirituelle oppfølgeren «Sociable Soccer».

Kickstarter skulle gi grunnlaget for en slik fotballopplevelse, men nå er denne finansieringa stanset.

Fikk bare ti prosent av totalsummen

Opprinnelig ba Jon Hare om 300 000 pund. Det er i overkant av 3,9 millioner kroner med dagens kurs.

Kickstarter-taksameteret ble imidlertid aldri rødglødende og stoppet på beskjedne 32 498 pund, fordelt på 1 767 donasjoner.

Utviklinga av spillet fortsetter likevel, understreker Hare i et ferskt intervju med Eurogamer – selv om han nå har dratt pluggen og stanser innsamlinga.

Se video: – Det beste fotballspillet, noen sinne.

ikke

«Sociable Soccer» er kansellert

«Sensible Soccer» var sammen med «Kick Off» de to store fotballspillseriene på 90-tallet. Dino Dini, skaperen av sistnevnte, varslet tidligere i høst et comeback for «Kick Off».

Spillet utvikles i utgangspunktet som en PlayStation 4-eksklusiv tittel. Planlagt lansering av «Kick Off Revival» er neste år.

«Sociable Soccer»-eventyret er ikke over. Jon Hare sier utviklinga nå pågår for full maskin, til tross for Kickstarter-skuffelsen. Han hevder å ha tiltrukket seg flere utgivere i løpet av de siste ukene.

Målet er å lansere spillet til PlayStation 4, Xbox One og pc i løpet av 2016.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3