– Ja, jeg lager et nytt «Kick Off»

Comeback for den gamle fotballstorheten.

15. oktober 2015 10:34

(PressFire.no):  Ryktene stemmer! Jeg lager et nytt spill, og det blir tilgjengelig i 2016.

Slik introduseres comebacket til «Kick Off», den legendariske fotballspillserien som startet på Amiga 500 og Atari ST i 1989.

Dino Dini, opphavsmannen til flere «Kick Off»-spill og «Player Manager», lager nå en oppfølger.

Frank Zappa som dommer

Dini er et kjent navn hvis du spilte fotballspill på 80- og 90-tallet. Han startet karrieren som et enmannsforetak på slutten av 80-tallet og fikk umiddelbart listetopp med sitt aller første spill, «Kick Off».

Avleggeren, «Player Manager», brukte samme kampmotoren og lot deg blant annet lagre det laget du dyrket frem – fra starten i tredjedivisjon – og senere bruke det i «Kick Off 2».

Det var to rivaler på begynnelsen av 90-tallet, nesten slik kriginga mellom «PES» og «FIFA» er i dag: «Kick Off»-serien og «Sensible Soccer»

I fraværet av dyre lisenser for å kunne bruke ekte navn i spillerstaller eller som dommere, hadde «Kick Off»-spillene flere morsomme overraskelser.

Det var ikke bare venner fra Dinis studietid som dukket opp på banen.

Du kunne for eksempel møte en dommer kalt Frank Zappa! Zappas dommerstil karakteriseres slik: «ser de fleste forseelser, gir deg én sjanse – og deretter et rødt kort umiddelbart.»

Les også: De aller første VM-spillene var helt fryktelige!

Dino Dini forteller på PlayStation-bloggen at klimaet i bransjen ble mindre hyggelig overfor små utviklere på 90-tallet. Fokuset i sportsspill endret seg også, mener han, i en retning der innpakning, fancy produksjoner og et grafikkjag ble satt i høysetet.

Utviklinga i sportsspill: Trist

Dini har undervist andre spillutviklere de siste åtte åra.

Jeg så på at noen konkurrenter med store budsjetter og lisenser tok over (fotballspill)markedet, og jeg ble trist. Trist fordi de hadde glemt det jeg hadde undervist dem, sier han.

Som én mann hadde jeg klart å slå store selskaper når det gjelder salgstall – uten å ha lisenser eller digre budsjetter. Jeg klarte det ved å fokusere på hva som er det aller viktigste elementet i spill: gameplay, og det er noe jeg er veldig dyktig til. Jeg var ikke den eneste som kunne få til dette, det var mange andre, men bransjen fokuserte på grafisk realisme og høy produksjonsverdi.

PlayStation-eksklusivt

Nye «Kick Off» støttes av Sony, forteller Dini i videoen lagt ut denne uka. Det innebærer at spillet, kalt «Kick Off Revival», bare kommer ut på PS4 og Vita.

The Digital Lounge er også involvert, som utgiver. Selskapet sto bak restaureringsjobben av klassikeren «Another World» i forbindelse med tjueårsjubileet.

«Kick Off Revival» skal etter planen bli ferdig neste år.

Slik blir spillet annonsert:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3