Australsk senators oppgjør med eget sensurorgan: - La spillerne være i fred

- Offentlige ansatte vet ikke forskjellen på ghoul og alghoul.

22. mars 2017 14:30

(PressFire.no): I kjølvannet av at «Outlast 2» ikke slipper gjennom sensurorganet i Australia, har senatoren David Leyonhjelm bedt myndighetene om å «la spillerne være i fred», rapporterer Gamesindustry.biz.

«The Witcher 3».

- Kan ikke spill

- Ikke mange senatorer eller toppledere i det offentlige vet forskjellen mellom ghoul og alghoul, og ville derfor hatt problemer med å komme videre i det kjente dataspillet «The Witcher».

Han påpekte blant annet at 68 prosent av innbyggerne i Australia spiller dataspill og at gjennomsnittsalderen er 33 år.

Ifølge Leyonhjelm hjelper det ikke at de samme offentlige ansatte ikke har tilgang til utenlandske spillsider, fordi de er blokkert i frykt for at de kan ha innhold fra spill som «vi ikke forstår».

Han tok videre opp hvor paradoksalt det er at nettsider som neo-nazist-siden Stormfront og LiveLeak er tillatt i landet – hvor sistnevnte har videofilmer som viser ekte drap.

Voldelig kriminalitet synker

Han påpekte videre at voldelig kriminalitet på verdensbasis statistisk sett er på vei ned og at spill som «Outlast 2» har handling i et fantasiunivers, mens Internett er fullt av ubehagelig bilder av ekte folk.

- Det får meg til undres: hvordan er det sånn at voksne ikke får tillit til å ta valg om dataspill, men vi fremdeles har stemmerett, spurte han.

Streng sensur

Australia har strenge sensurregler for dataspill, hvor landet har forbudt flere spill opp gjennom tidene. De fikk heller ikke aldersgrense for 18 år og oppover før i 2012 – noe som resulterte i at «Left 4 Dead» pltuselig ble tillatt – riktignok med strengeste aldersgrense.

I Norge har vi ikke aldersgrense for dataspill, men har anbefalt aldersmerking i samarbeid med den paneuropeiske organisasjonen PEGI.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3