«Outlast 2» ble for drøyt for australsk sensur

Stopper spillet.

16. mars 2017 16:22

(PressFire.no): Oppfølgeren til skrekkspillet «Outlast» er planlagt for 25. april på verdensbasis, men nå ser det ut til at spillet ikke passerer den australske sensuren, det skriver den australske avdelingen til spillbloggen Kotaku.

Det kommer som en overraskelse siden demoen til spillet gikk gjennom, riktignok med en såkalt R18+-aldersgrense.

Ifølge beslutningen til sensurorganet i landet, skal det være flere scener som blander sex og vold som de anser som problematiske.

Strengt land

Australia har streng sensur for vold og sex i dataspill, og mange spill har blitt hindret salg i landet. Andre spill har blitt forandret for å komme gjennom sensuren – hvor for eksempel skaperne av «South Park» gjorde et poeng av sensuren med en gråtende koalabjørn.

«The Witcher 2: Assassins of Kings» ble også endret for å komme gjennom sensuren – du finner en komplett oversikt over hvilke spill som har blitt endret for å komme gjennom sensuren her.

Innførte ikke 18 år før i 2012

Det var faktisk ikke før i 2012 at Australia innførte aldersgrense for de som er 18 år eller eldre, og med det ble spill som «Left 4 Dead» blitt sluppet gjennom sensuren med den strengeste aldersgrensa.

I Norge har vi ikke sensur for dataspill, men Medietilsynet har innført anbefalt aldersmerking i samarbeid med PEGI.

«Outlast II» slippes til PS4, Xbox One, Windows og Mac 25. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3