Auksjonshuset fjernes fra «Diablo III»

- Det ødelegger opplevelsen.

18. september 2013 10:46

(PressFire.no): Nå blir det slutt på det kontroversielle auksjonshuset i actionrollespillet «Diablo III», bekrefter Blizzard Entertainment på nettsidene til spillet.

I auksjonshusene kan du selge og kjøpe utstyr som blir funnet gjennom spillet – både virtuelle penger og ekte penger er i omløp.

Utviklerne har ved flere anledninger allerede avslørt at de mener auksjonshuset har vært ødeleggende for spillet.

Undergraver spillmekanikken

- Da vi designet og implementerte auksjonshusene, var målet å tilby et praktisk og sikkert system for å utføre handel.

- Men, som vi har nevnt ved flere anledninger,  ble det stadig tydeligere at på tross av fordelene med auksjonshusene, og at mange spillere verden rundt bruker de, undergravde det til slutt «Diablo»s fundamentale spillmekanikk: drepe monster for kult utstyr.

- Med det i tankene, vil vi at alle skal vite at vi har besluttet å fjerne auksjonshusene for gull og ekte penger fra «Diablo III».

Dette kommer kort tid etter at Blizzard Entertainment slapp «Diablo III» til PlayStation 3 og Xbox 360. Konsollversjonen av spillet inneholder ikke auksjonshuset, noe som blir trukket frem som en fordel av utvikleren selv. Vår anmelder er enig.

Skjer ikke før neste år

Selve fjerningen skjer imidlertid ikke umiddelbart. Ifølge Blizzard-bloggen vil den ikke stenges før 18. mars 2014. Vi antar at det gjenstår litt jobb i å finne ut hvordan de skal løse situasjonen med alle pengene som fortsatt ligger i systemet.

Meldingen om fjerning kommer også kort tid etter at Blizzard Entertainment kunngjorde spillets første utvidelsespakke, som får navnet «Reaper of Souls». I den anledning vil de introdusere et system for utstyr de mener er en forbedring fra dagens system. De har døpt det Loot 2.0.

Den nye løsningen er ifølge Blizzard et «smartere» system hvor du mottar mindre utstyr, men at utstyret du finner er mer relevant for rollefiguren din

Ingen lanseringsdato har ennå blitt kunngjort for utvidelsespakken, men vi går ut i fra at dette betyr at pakken lanseres etter 18. mars 2014 da Blizzard sikkert har lyst til å avvikle auksjonshuset før inntoget av nytt innhold

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3