«Arkham City»-skuespillerne følte seg oversett under Video Game Awards

Fikk ikke med seg at prisene de var nominerte til, ble delt ut.

12. desember 2011 08:40

(PressFire.no): Nesten like sikkert som at Spike TV’s årlige Video Game Awards er spekket med kjendiser og rykende ferske trailere, er det at sterke røster klager på hele opplegget.

Under helgens kåring i Los Angeles var stemmeskuespillerne Mark Hamill og Tara Strong nominerte til prisene for henholdsvis beste mannlige og beste kvinnelige skuespiller, begge for sine prestasjoner i «Batman: Arkham City».

De har i etterkant tydd til Twitter for å klage på seremonien, melder Kotaku – og det skal ikke ha noe å gjøre med at ingen av dem vant. 

NB: Les om alle vinnerne og nominasjonene fra årets VGA her.


Fikk ikke med seg utdelingen

Mark Hamill, som nok er mest kjent som Luke Skywalker fra den originale «Star Wars»-trilogien, har nå i en årrekke lånt stemmen sin til Batmans spikk spenna gærne nemesis, Jokeren, i både TV-serier og i flere spill. Tara Strong har på sin side stemmen til Jokerens psykolog og kjæreste, Harley Quinn.

Etter showet klaget Hamill over at han fikk tildelt elendige plasser i salen, og ikke en gang fikk med seg at prisen han var nominert til, ble utdelt.

- Det gjør ikke noe at jeg taper, men jeg skulle likt å få med meg at det skjer, skriver han på mikrobloggnettstedet.

- En eneste stor reklame

Strong gikk lengre, og anklaget hele showet for å bare være eneste stor reklame.

- Hvis dere ikke en gang skal annonsere de nominerte, hvorfor får dere oss til å komme til showet? Stemmeskuespill betyr kanskje ikke noe for dere, men det gjør det for oss, skriver hun.

VGA-utdelingene har tidligere fått mye pepper fra spillbransjen og -pressen for å handle for mye om kjendiser fra andre medier, og å være en kanal for å reklamere for store titler. Det mangler statusen som Oscar-utdelingen har i filmverdenen.

Prisene som Hamill og Strong var nominerte til, gikk til henholdsvis Stephen Merchant og Ellen McLain, begge for sine prestasjoner i «Portal 2».

«Batman: Arkham City» var nominert til et dryss av priser. Selv om prisen for årets spill glapp, stakk det av med de gjeve prisene for beste Xbox 360-spill, beste spill basert på andre medier, og beste Action Adventure-spill. Og om enn ikke Mark Hamill vant, så ble Jokeren kåret til årets figur - noe han i et animert filmklipp utnyttet til å hinte til en oppfølger, der han holdt opp et manus til «Batman: Arkham World».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3