Annonserer remake av «Oddworld: Stranger’s Wrath»

Får ny grafikk i HD og støtte for Move.

3. september 2010 14:24

I juli skrev vi om det nye samarbeidet mellom «Abe’s Oddysee»-studioet Oddworld Inhabitants og Just Add Water. De avslørte da i en pressemelding at de nå puster nytt liv i Oddworld-serien,  men kunne ikke fortelle eksakt hva vi hadde i vente på det tidspunktet.

Men i forbindelse med tegneseriekonferansen Penny Arcade Expo, har de valgt å annonsere at det kommer en HD-versjon av «Oddworld: Stranger’s Wrath» til PlayStation 3.

I pressemeldingen fortelles det at spillet blir nedlastbart via PSN og vil bli sluppet i påsken 2011.

Remaken vil få ny grafikk i 720p med en rekke oppgraderinger, noe som inkluderer mye mer detaljerte rollefigurer og nytt skyggesystem, men også ny, remastret dialog. Det avsløres også at spillet vil få støtte for det nye bevegelsessensitive kontrollsystemet til PlayStation 3, kalt Move, som blir sluppet i Norge den 15. september. I tillegg hintes det om bonusinnhold som vil bli avslørt ved en senere anledning.

- Helt siden vi annonserte at vi jobbet sammen med Oddworld Inhabitants, har det sirkulert mange rykter om hva vi jobber på. «Oddworld: Stranger's Wrath» er det første prosjektet i det vi tror blir et langt og fruktbart samarbeid. Å ha muligheten til å oppdatere denne fantastiske tittelen og slippe den på PS3 er en briljant mulighet, ikke bare for oss, men også for fansen, sier sjefen i Just Add Water, Stewart Gilray, i en pressemelding.

Da «Oddworld: Stranger’s Wrath» ble sluppet i 2005 kom det eksklusivt til Microsofts Xbox, som på tidspunktet hadde et stort problem med piratkopiering og relativt få solgte maskiner ute i markedet. Tross gode kritikker, bidro dette til at spillet aldri ble den bestselgeren Electronic Arts og Oddworld Inhabitans hadde håpet på. Nå ser det ut til at spillet får en ny sjanse med oppusset grafikk og støtte for et moderne kontrollsystem.

I «Oddworld: Stranger’s Wrath» spiller du Stranger, en barsk hodejeger utstyrt med levende ammunisjon. Og når vi sier levende, så mener vi levende. Oddworld-universet har et eget visuelt særpreg smekkfullt i humor og levende fantasi.

Oddworld Inhabitants har også tidligere fortalt at «Oddworld: Strangers Wrath» etter planen skal slippes til PC i løpet av året. Status for PC-utgaven er i skrivende stund ukjent.

Se trailer for originalen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3