Nå gjør denne fyren comeback

Annonserer nye spill i Oddworld-serien.

16. juli 2010 13:30

I en pressemeldig har spillstudioet Just Add Water nå avslørt at de jobber med nye spill i Oddworld-serien. Ifølge annonseringen har de i 12 måneder jobbet ekstremt tett med Oddworld Inhabitants, som er de opprinnelige skaperne av serien.

Dette samarbeidet har tydeligvis båret frukter, for nå jobbes det med visstnok med «flere prosjekter, til flere plattformer».

De avslører også at nye detaljer om Oddworld-prosjektene vil bli avslørt i løpet av de kommende ukene eller månedene, men at de i alle fall inkluderer «våre favorittfigurerer fra serien». De forsikrer også fans om at seriens skaper, Lorne Lanning, er involvert.

TILGANG PÅ KILDEN

- Å jobbe med Oddworld-teamet har vært utrolig; å ha direkte tilgang på hjernen til Lorne Lanning, Sharry McKenna og de andre har vært fantastisk, sier Just Add Water-sjefen Stewart Gilray i pressemeldingen og fortsetter:

- Det er nærmest som en symbiose på den måten at idet vi jobber med et prosjekt så begynner vi å snakke om nye ting eller «hva om vi gjør dette»? Vi er ekstremt oppglødd over å puste liv i Oddworld-universet og la det puste liv i oss.

Just Add Water er studioet som stod bak det retro-aktige skytespillet «Gravity Crash» som kom til PS3 i fjor, og har nå annonsert at de slipper en PSP-versjon av dette spillet i neste uke.

Oddworld-skaper Lorne Lanning i spillstudioet Oddworld Inhabitants avslørte for noen år siden at et nytt Oddworld-spill ville bli «online og nettsamfunnbasert», men fortalte til G4TV.com i våres at spillet er lagt på hylla på grunn av «dårlig klima i bransjen».

Men Lanning sa også at de kom til å annonsere nye ting snart, og det er meget sannsynlig at han da siktet til samarbeidet med Just Add Water.

Oddworld Inhabitants har i den siste tiden jobbet med å gi ut de gamle klassikerne på nye plattformer. De har allerede sluppet «Abe’s Odyssee» og «Abe’s Exoddus» til PC, PS3 og PSP. De planlegger også å gi ut «Munch’s Oddysee» og «Stranger’s Wrath» til PC senere i år.

«Abe’s Odyssee» kom for første gang i 1997, og oppfølgeren «Abe’s Exoddus» kom allerede året etterpå. Begge spillene ble sluppet til PlayStation og PC, med en egen versjon til Gameboy og Gameboy Color.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3