«Angry Birds» på vei til Hollywood

Det populære iPhone-spillet kan bli film.

25. august 2010 10:50

De finske utviklerne i Rovio har sopet inn minst 5 millioner dollar på sitt populære «Angry Birds», spillet som først ble sluppet til iPhone og iPod Touch i desember 2009. Senere har det også kommet en versjon til iPad, og nylig skrev vi om planene for ytterligere utvidelser. «Angry Birds» er også på vei til Nintendo DS, PSP og PlayStation 3, kunne utvikleren avsløre overfor The Sun.

Det er ikke hverdagskost å få servert nyheter om at Hollywood kan være interessert i å filmatisere en suksess fra App Store, men det kan skje nå. Variety skriver at Rovio har hyret inn rådgivere som skal hjelpe med å realisere planene. Lykkes de med sine fremstøt mot filmbransjen kan vi kanskje se frem mot en animert film, på samme måte som Aardman Animation-titlene, skriver Variety.

Aardman står blant annet bak Creature Comforts-serien, den populære duoen Wallace & Gromit og Flushed Away-filmen. Rovio skal være på jakt etter å utvide merkevaren til også å inkludere leker, en tv-serie, tegneserier og filmer.

Over fem millioner brukere har vært innom og sett den filmatiske traileren fra «Angry Birds»-spillet, noe som helt klart kan ha inspirert Rovio til å se på mulighetene til å lage en helaftens spillefilm med disse karakterene.

Spillet er like enkelt som det er tidsoppslukende: Målet er å skyte fugler ut fra en gigantisk sprettert, og knuse konstruksjoner og griser til småbiter. Med tilstrekkelig poengfangst låser du opp nye og mer utfordrende brett.

«Angry Birds» er så langt lansert til iPhone, iPod Touch, iPad og andre smarttelefoner. I tillegg lanseres snart versjoner til DS, PSP og PlayStation 3.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3