Et «Angry Birds» for voksne og litt «Mafia»-mimring

Nye «gratisspill» til Xbox.

30. april 2015 16:37

(PressFire.no): Starten på en ny måned, betyr nye spill inkludert i et Xbox Gold- eller PlayStation Plus-medlemskap.

Både Microsoft og Sony har kunngjort rekka med slike spill. Xbox-eiere er først til å få kloa i ferskvare.

Karriervalg med Vito Scaletta.

Kommer til Xbox

Ofte er disse Games with Gold-spillene, gratis hvis du allerede betaler for Xbox Live, en indikasjon på at det dukker opp en oppfølger til en serien snart.

Det er en fin anledning for utgivere til å børste støvet av et slikt spill før de annonserer et nytt. «Mafia III», for eksempel? Et slikt spill har det lekket informasjon om i flere runder allerede.

«Mafia II» er ett av spillene til Xbox 360. Så får vi se, da, om treeren blir kunngjort snart. Xbox One-folk kan laste ned litt tower defense i mai.

Spillene i Xbox-menyene byttes ut 1. mai. Du har altså fortsatt noen timer på deg til å trykke «kjøpsknappen» i Xbox Store – enten på en av konsollene eller via nettleseren – hvis noen av aprilspillene frister. Disse titlene er dine, uansett når du velger å lagre på harddisken eller har tenkt å spille de.

Xbox One:

CastleStorm: Definitive Edition (Xbox One).

«CastleStorm: Definitive Edition» (1. – 31. mai).
«Pool Nation FX» (videreføres fra april).

«Pool Nation FX».
«Pool Nation FX».

Biljardspillet «Pool Nation FX» debuterte i april, og blir også med i Gold-utvalget neste måned. Det nye spillet Xbox Live-medlemmene kan slå kloa i uten å betale ekstra, er «CastleStorm: Definitive Edition». Det blir liggende ute i hele mai.

Det er pinballekspertene i Zen Studios som står bak dette. Nå er spillet pusset litt opp i forkant av slippet til de nyeste konsollene.

Dette er «Angry Birds»-basert tårnforsvar. Strategi blandet med en skyteglad katapult – og kjennetegnes av krav om at du bør klare å ha mer enn én tanke i hodet samtidig. Fra den ene kanten kommer vikingene marsjerende taktfaste mot borgen din. Den må du selvsagt prøve å forsvare.

«Det som på overflaten kan virke som en billig kopi av «Angry Birds» ender derfor opp som et potent stykke digital moro, der strategi, ødeleggelse og presisjon må gå helt opp i hverandre for å lykkes», konkluderte vår anmelder

Xbox 360:

Mafia II (Xbox 360).

«Mafia II» (1. – 15. mai).
«F1 2013» (16. – 31. mai).

Det første «Mafia» har nærmest fått kultstatus. Fortjent eller ikke, forventningene i forkant av denne oppfølgeren var stor i 2010.

2K Czech la seg i selen for å prøve å skildre autentiske spillmiljøer fra 1940- og 50-tallets USA.

«Mafia II».

Historien følger Vito, en ung mann som nettopp har gjort seg ferdig med militærtjeneste og vender tilbake til Empire Bay.

Det tar ikke lang tid før han bryter ut av arbeidsledigheten og begynner på en ny karriere. Du hjelper Vito opp og fram i sin kriminelle karriere.

De siste par åra har det jevnlig dukket opp spor av at 2K jobber med Mafia III. Sist gjennom at stemmeskuespilleren Rick Pasqulaone mer eller mindre bekreftet at et slikt spill skal avsløres snart.

– Lag «Mafia III»! ble han oppfordret på Twitter.

Pasqualone lånte også bort stemmebåndene til «Mafia II».

– Har kanskje noen veldig spennende nyheter å dele snart, svarte han, og la samtidig igjen enda et hint om at bobla rundt «Mafia III» trolig «veldig snart».

«F1 2013».

At Microsoft nå har bestemt seg for å gi en lav terskel til å gjenoppleve «Mafia II», er trolig ikke tilfeldig. Du rekker med god margin å spille dette før E3-spillmessa i midten av juni der spillbransjen har tradisjon med å annonsere en rekke nye titler.

Etter to uker med «Mafia»-fokus, byttes dette spillet med «F1 2013». Siste halvdel av mai blir det altså dette Codemasters-utviklede bilspillet Gold-folk kan få kloa i gratis. Her balanserer du hele veien mellom herlig triumf og tårevåt fiasko.  

NB! Vi lager en sak som presenterer PlayStation Plus-spillene grundigere, før disse blir lagt ut på PlayStation Store 6. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3