Amerikanske skoler prøver å bekjempe fedme

Med dansespill.

9. januar 2013 15:28

(PressFire.no): Det er noen år siden «Dance Dance Revolution» var en farsott, men en gang i tiden var det hektiske rytmespillet med tilhørende dansematter uhyre populært.

Nå kan det gjøre et betydelig comeback, og ikke bare som rekreasjon.

Utvikler Konami har alliert seg med UnitedHealthcare om å ta «DDR» til amerikanske skoler. Målet? Å bekjempe fedme.

Måler BMI

Gamespot kan fortelle at tre skoler i Florida, Georgia og Texas har omfavnet prosjektet så langt. Der kan opptil 48 studenter danse på hver sin matte samtidig.

Prestasjonene til hver eneste spiller måles. Programvaren skal gi en oversikt over BMI, fettforbrenning og hvor aktiv man er på hver sang.

Ifølge Dance Dance Revolution Classroom Editions offisielle hjemmeside kommer spillpakken i størrelser fra 12 til 48 deltakere. Da får man med ferdige øvelsesplaner og mulighet til å lage turneringer.

Mange bruksområder

Videospill får stadig innflytelse på skolepensum. Mens gåteløsingsspillet «Portal 2» har full fart inn i fysikktimene, har et norsk mattespill gjort stor suksess hos amerikanske skoler.

Tidligere i dag skrev vi også om den svenske tolvåringen Lukas, som har brukt «Minecraft» til å motarbeide aspergers syndrom.

For noen år siden skapte det oppstyr da en engelsk reklamekampanje kalt Change4Life antydet at videospilling førte til kreft, overvekt og diabetes

- Ingen har noen gang kommet i form av å stå på en bok, mens spill som «Wii Fit» kan sparke igang et treningsopplegg, sa sjefen i Future Publishing, som utgir en mengde spillblader, til MCV den gangen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3