Amazon-sjef: – Dette er ikke en spillkonsoll

Men tar spilling på alvor.

3. april 2014 20:49

(PressFire.no): I går avduket endelig nettbutikkgiganten Amazon sin Fire TV, en ny mediaboks og Apple TV-konkurrent.

Der kom det også frem at den ikke bare skal vise video og spille musikk, men også kjøre spill.

Faktisk har Amazon etablert en egen avdeling kalt Amazon Game Studios som skal levere innhold til den nye tv-dingsen.

Hva er i fokus?

At den også har et spillfokus er noe som skiller den fra Apples tv-boks, og har derfor naturligvis vært blant de mest interessante delene media har fokusert på.

Men ifølge Amazon selv er ikke dette en spillmaskin.

– Fire TV prøver ikke å være en spillkonsoll, forteller Amazon-toppen Pete Larsen til Engadget.

Tre grunnpilarer

Likevel mener han det finnes et marked for «morsomme kvalitetsspill» i sjiktet mellom en spillkonsoll og smarttelefoner.

Og Amazon vet ikke selv hva som er den viktigste delen av den nye boksen:

– Vi tenkte egentlig ikke på det der. Vi så på hva kundene gjorde med de eksisterende strømmedingsene. Vi samlet inn anmeldelser fra forbrukere for å finne ut hva som fungerte og hva som ikke virket.

– Etter det sa vi til oss selv, «hvordan løser vi de problemene?». Det gjorde vi med ytelse, stemmesøk og et åpent økosystem, mener Larsen.

Investerer stort

Det sagt, Mike Frazzini er mannen som leder Amazons Game Studios, og han påpeker at de tar spilling på ramme alvor.

– Vi har forpliktet oss, og gjør store investeringer, forteller han.

I anledning avdukingen, kunngjorde Amazon samtidig at de har fått med seg store navn som Kim Swift («Portal» og «Quantum Cundundrum») og Clint Hocking («Far Cry 2» og «Splinter Cell: Chaos Theory»).

Amazon har også kjøpt studioet bak «Killer Instinct»-spillet til Xbox One, Double Helix.

Det hører med til historien at Amazon Fire TV, i likhet med nettbrettene fra Amazon, kjører en egen variant av Googles operativsystem, Android. Det betyr at de fleste spillene som foreløpig er kunngjorte, er spill som er tilgjengelige for mobiltelefoner og nettbrett. 

Spill eller tv?

Da Microsoft i fjor kunngjorde sin Xbox One, var det med et sterkt fokus på tv-innhold og funksjoner. Det slo tilbake da spillerne følte seg sviktet. Siden den gang har Microsoft jobbet hardt for å etablere maskinen som en ordentlig spillkonsoll som også har tv-fokus.

Sony var mest opptatt av å spikre fast at de har laget en spillkonsoll, mens den også kan brukes til å blant annet se på videoinnhold.

Begge konsollene har flere strømmetjenester for video i tillegg til egne tjenester som selger videoinnhold, og har gjort en innsats for å tilby flere spill i bibliotekene sine med varierende prismodeller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3