- «Amalur»-studioet er lagt ned

Skattebetalerne kan måtte ta regninga på over 600 millioner kroner.

25. mai 2012 09:59

(PressFire.no): Mye tydet på at 38 Studios var på bedringens vei denne uka, etter at de endelig nedbetalte en bolk av lånet til Rhode Island.

Den amerikanske staten så lenge ut til å bli de nye eierne av spillstudioet bak «Kingdoms of Amalur: Reckoning», særlig etter at den første betalingen fra eier Curt Schilling ble avvist.

I går begynte de første bildene fra deres kommende prosjekt «Project Copernicus» å trille ut på internett. I dag meldes det at studioet er lagt ned, og etterlater 379 spillutviklere uten jobb.

- Selskapet opplever en økonomisk nedgangsperiode. For å unngå ytterligere tap og økonomisk omprioritering, har selskapet bestemt at det er nødvendig å avskjedige samtlige ansatte, lyder en melding som angivelig gikk ut til alle i 38 Studios i går, ifølge nyhetsnettstedet WPRI

- «Reckoning» sin skyld

Under en pressekonferanse avholdt i går kveld østkysttid, la Rhode Islands guvernør skylda på sviktende salg av actionrollespillet «Kingdoms of Amalur: Reckoning».

- Spillet mislyktes, og det var livsviktig for selskapets suksess.Det måtte selge tre millioner eksemplarer for å gå i null, og solgte bare 1,2 millioner på 90 dager, forklarte han ifølge Polygon.

Resultatet av rollespillkalkunen, i tillegg til at nesten 400 mennesker ser ut til å stå uten jobb, er at gjelda må betales av Rhode Island, som kausjonerte for et lån på 70 millioner dollar.

Ifølge WPRI kan skattebetalerne i Rhode Island måtte ta en regning på over 600 millioner kroner, medregnet renter og omkostninger.

I tillegg skal betydelige lønns- og forsikringsutgifter stå ubetalt. De ansatte har etter hva Joystiq erfarer ikke mottatt lønn siden 1. mai, 

Industridugnad

38 Studios har ikke bekreftet meldingene om de massive oppsigelsene, men ordet har allerede rukket å spre seg innad i bransjen. Der har kollegaer svart med en solid dugnad.

Spillutviklere fra verden over har begynt å kommunisere under «hashtagen» #38jobs på mikrobloggingsnettstedet Twitter. Der anmoder de tidligere 38 Studios-ansatte om å søke hos dem.

Under morgentidene i dag ble den så populær at den «trendet» i den amerikanske delen av det velbefolkede nettstedet. Det vil si at #38jobs var blant de mest omdiskuterte temaene.

Ifølge Kotaku er også Big Huge Games, som ble oppkjøpt og gjort til et underkapittel av 38 Studios, lagt ned i går. De har tidligere lagd strategispill som «Rise of Nations» og «Catan».

Det gjenstår fortsatt å se om noen kjøper «Amalur»-lisensen, som ifølge analytikeren Michael Pachter er verdt 20 millioner dollar. Utgiveren EA, kanskje?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3