«All-Star»-slåssing på PlayStation er bekreftet

Et stjernelag fra de siste 20 årene skal måle krefter.

27. april 2012 10:09

(PressFire.no): Nå har Sony endelig annonsert sitt stjernespekkede slåssespill, «PlayStation All-Stars: Battle Royale».

Dette blir en variant av «Smash Bros.»-spillene på Nintendo – bare med Sony-figurer i rekkene i stedet.

Vi ble håndplukket for å lage dette spillet. Vårt studio eksisterte ikke før det. Men alle som har jobbet med «All Stars» har en lang bakgrunn fra fighting-spill, sier Omar Kendall hos SuperBot Entertainment.

Mer om dette ser du i den første videoen som Sony har sluppet, nederst i denne saken.

Fat Princess og Kratos er med

Nylig hadde Sony invitert til den første demonstrasjonen, og litt prøvespilling. I denne demoen var det bare seks spillbare figurer fra PlayStation-historien. 

Men på den offisielle bloggen, frister Sony allerede med at det venter nye spreke avsløringer på sommerens E3-spillmesse i juni.

Alle seks figurene har sine særegne teknikker og styrker. Joystiq skriver at egenskapene skal gjenspeile universet de vanligvis trives best i - og er mest kjent fra.

Disse figurene er så langt bekreftet:

Kratos, fra «God of War», svinger kniven (Blades of Chaos). Sly Cooper kan blokke, og deretter bli usynlig. Sweet Tooth («Twisted Metal») kan etterlate seg miner og har dessuten tilgang på skytevåpen. Colonel Radec («Killzone 2») kan angripe fra avstand – gjennom sitt snipergevær. Parappa the Rapper mestrer karate.

Fat Princess, som kanskje er den mest overraskende i dette kobbelet av slåsskjemper, fungerer aller best i nærkamper, skriver Joystiq.

En tur til underverdenen

- Med «PlayStation All-Stars: Battle Royale» ønsket vi å lage en opplevelse som er tilgjengelig for alle PlayStation-fans, men også lage noe som er dypt nok for fightingspill-ekspertene, uttaler Omar Kendall på PlayStation-bloggen.  

Selvsagt er flerspillermuligheter et fokus. Fire kan spille sammen, på delt skjerm, og det forskutteres ulike online-moduser og turneringer.

Dessuten jobber SuperBot med enspillerdelen og skal meisle ut en meningsfull modus om du ønsker å angripe «All-Stars» på den måten.

Hvor er Nathan Drake og Solid Snake?

Når det gjelder miljøene i spillet, vil disse også være inspirert av PlayStation-spill fra de siste årene.

Blant annet skriver Joystiq om et brett inspirert av underverdenen i «God of War». Et annet miljø lar deg stifte bekjentskap med et Ratchet & Clank-inspirert nærmiljø, og Captain Quark løper rundt i bakgrunnen mens slåssingen foregår. Andre brett hadde en smak av «Buzz!», «Patapon» og «Little Big Planet».

Sony antyder villig at mange flere figurer blir avslørt i nær fremtid. Ikke bare PlayStation-navn fra de siste to tiårene. Det er åpenbart at både Solid Snake («Metal Gear Solid»), Nathan Drake («Uncharted») og Cole fra «InFamous» hører hjemme i dette hardtslående selskapet.

Kanskje også James Bond dukker opp, som det har gått rykter om før?

«PlayStation All-Stars: Battle Royale» har foreløpig ikke fått en lanseringsdato, men dukker nok opp før jul. Mer info får vi på E3 i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3