Albert Åberg og svartmetall

Dette er de nye norske spillhåpene.

28. februar 2013 16:07

(PressFire.no): I dag annonserte Norsk Filminstitutt sin årlige vårutdeling av tilskudd til den norske spillbransjen. Også denne gangen ble det ny søkerrekord.

- Vi hadde i alt 39 søkere denne gangen, og det ble søkt om 29 millioner kroner til sammen, røper Kaja Hench Dyrlie i en pressemelding. Hun er produksjonsrådgiver for spill hos NFI.

I løpet av 2013 skal 20 millioner kroner deles ut til norske spill som er under utvikling. I dette vårslippet ble 6 815 000 av dem disponert over ti aktører.

Romsimulator og actionrollespill

Oslo-baserte Snow Castle fikk halvannen million til eventyr-/rollespillet «Den Magiske Festivalen». som tidligere har blitt beskrevet som en hyllest til 90-tallsklassikere a la «Final Fantasy 9», og «Pokémon».

Også i mars 2012 fikk de én million kroner fra NFI for å snekre sammen historien om unggutten Amon og kaningrisen Gnart, som tusler gjennom en ørkenverden.

Snow Castle har tidligere lagd den interaktive barneboken «Hogworld», som foregår i samme univers, og vi tok en prat med dem i den anledningen.

Veteranene i veletablerte Artplant («Battlestar Galactica Online») skal lage et nytt romspill kalt «Tomrom», og har fått én million kroner til det.

I likhet med annonserte storprosjekter som «Star Citizen» skal man her kunne bli handelsmann, rompirat, dusørjeger eller kosmisk gruvearbeider i et digert univers.

Skaperverktøy

- Vi har stor tro på at de kan lage et flott spill som mange barn vil få glede av, erklærer Hench Dyrlie fra NFI om «Hokus Pokus Albert Åberg». Mobilspillet utgis etter planen i høst.

Spillmatiseringen av den velkjente barnefiguren skjer hos Hyper Games, og skal bli et historiedrevet pek-og-klikk-eventyr. Hyper jobber også med børssimulatoren «Mogul».

«Gamertracer» fra veteranene i Rock Pocket Games har også fått 900 000 kroner fra NFI. Prosjektet har motatt 200 000 kroner i tilskudd tidligere.

Skaperverktøyet håper å gjøre det enkelt og tilgjengelig å lage skreddersydde plattformspill, og vi har tidligere tatt en titt på det ambisiøse programmet.

«Diablo»-klone

Black metal-inspirerte «The Lore of Ravendark» skal bygge et kortspill rundt universene til den norske gitaristen og tekstforfatteren Demonaz, som er best kjent fra innflytelsesrike Immortal.

Bergensstudioet TurboTape Games får 750 000 til fullføringen av den nettleserbaserte metallfantasien, like mye som de har fått av NFI tidligere. Selskapet gjorde suksess med «Naval War: Arctic Circle» i fjor.

Actionrollespillet «Skar: Hammeren Vender Tilbake» får 600 000 nye kroner i sin tredje tilskuddsrunde totalt. Spillet kommer til iOS, OS X og Windows.

Oslo-baserte Blink Studios, som vi slo av en lengre prat med i fjor, har røtter i storstudioet Funcom, og skal blant annet bidra på kommende «Drømmefall: Kapitler». 

Skyggeteater

Nykommerne i Lily vil bryne seg på «Ava – Reisen til verdens ende», et mobilspill for barn mellom fire og ti år gamle. 390 000 kroner gikk den retningen.

Der skal en mørkredd ungjente lete etter faren sin i et mørkt, alternativt univers og etter sigende «konfrontere den mørke fortiden sin».

«Amphora» er debutprosjektet til Hamar-gjengen i Moondrop, som får 300 000 kroner for andre gang. I fjor høst besøkte vi dem og resten av spillutviklerkollektivet på Hamar.

Om alt går etter planen skal Windows-, OS X- og iPad-spillere få tilgang til et skyggeteater-inspirert gåteløsingsspill hvor man må bruke lys for å knekke nøtter.

Indieindie

Også to enkeltmannsforetak har blitt vist tillit fra NFI. «The Mosaic» skal bli et «eventyr- og hjernetrimspill» fra Adrian Tingstad Husby, som også jobber på spennende «Among the Sleep» for Krillbite Studio.

-The Mosaic er et originalt og utrolig spennende prosjekt, og et prosjekt vi både håper og tror vil bli et fantastisk spill som vil få mye oppmerksomhet, hevder Hench Dyrlie fra NFI.

NM i Gameplay-vinneren Kristoffer Jetmundsen har rendyrket prosjektet han kom til finalen med i fjor, og blir tildelt 300 000 kroner for å jobbe med «Little Big Mansion»

 - Little Big Mansion handler om en tryllekunstner som kan bytte om størrelsen på objekter. Ved hjelp av denne evnen skal han komme seg forbi, under, inn i og gjennom en rekke hindringer, lyder beskrivelsen.

FOTO (hovedbilde): Immortal-albumet «Sons of Northern Darkness».

Norsk Filminstitutt skal dele ut spilltilskudd i to nye runder senere i år, fra en samlet pott på 20 millioner kroner. For to år siden ble støtten doblet, blant annet etter en lengre artikkelserie fra PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3