Er «Agent» Rockstar-spillet verden aldri får se?

- Aner ikke hva som blir enden på visa, innrømmet Sony-sjef.

2. august 2012 13:07

(PressFire.no): For litt over fem år siden annonserte Sony at de hadde sikret seg en stor godbit fra Rockstar, spillskaperne som står bak blant annet «Grand Theft Auto»-serien og «Red Dead Redemption».

«Agent» skal være et snikeactionspill som utspiller seg i løpet av den kalde krigen, på slutten av 70-tallet, der spionasje, paranoia og politiske drap er en del av ingrediensene.

I 2009, i forbindelse med E3-spillmessen, offentliggjorde Sony tittelen på spillet og slo på stortromma over at spillet skulle komme eksklusivt til PS3.

Men de siste to årene har det vært mistenkelig stille rundt dette prosjektet.

Lekket to skjermbilder i fjor

Denne uken ble Take-Two, utgiveren av Rockstar-spill, sine seneste resultater lagt fram for investorene.

I den sammenheng ble «Agent» et tema. Åpenbart er det flere enn utålmodige PS3-eiere som lurer på hvor spillet blir av.

- Vi har ikke annonsert noe når det gjelder denne tittelen, var alt Take-Twos Strauss Zelnick ville fortelle. I fjor sa Zelnick at spillet fortsatt var i utvikling, ifølge Computer and Videogames.

Sonys USA-sjef Jack Tretton var ikke sikker på skjebnen til dette spillet. I forbindelse med E3-spillmesse i fjor sa han dette:

- Jeg vet ikke hva som kommer til å bli enden på visa. Du får nesten spørre Take-Two, sa Tretton til GametrailersTV, samtidig som understreket at spillet fortsatt var i produksjon.

I fjor lekket det et par skjermbilder fra «Agent». Det er det eneste vi har sett fra spillet siden det først ble annonsert for fem år siden. Designeren Leigh Donoghue lekket bildene etter å ha avsluttet sitt engasjement for Rockstar. (Skjermbildene skal ifølge Gamersmint stamme fra 2009).

- Spillet vil pushe grenser

Litt av problemet til «Agent» er at Sony gikk høyt ut og forskutterte at spillet for alvor skulle ta PS3-kundene med storm. Like etter ble det til og med antydet at spillet kunne være lanseringsklart julen 2010.

Take-Two bidro på sin side til å øke forventningene:

- Spillet, som alt annet Rockstar North har lagd, vil bli veldig, veldig kult.

- Det kommer til å pushe grenser, det kommer til å bli genredefinerende og det kommer til å bli en helt ny måte å oppleve videospill på som vi ikke har sett før, fortalte Ben Feder i et intervju med GamesIndustry.biz for tre år siden.

Det er ventet at Rockstar nå først skal gjøre seg ferdig med storspillet «Grand Theft Auto V» før de annonserer flere prosjekter. Dette spillet har foreløpig ikke fått en lanseringsdato, men Rockstar startet i går en liten offensiv gjennom en tullenettside og parodi på scientologikirken.

Slik så det ut da Sonys Jack Tretton annonserte tittelen på Rockstar-spillet, og fortalte om PS3-eksklusiviteten på E3 i 2009. (Fra Rockstarbase på YouTube):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3