260 kroner for en skvett med «spillmaling»?

«Gears of War 3»-utvidelse som svir på pungen.

19. september 2011 11:06

Om du trodde det var dyrt for merkelige nedlastninger til spill, har lista nå blitt satt enda høyere. I storspillet «Gears of War 3», som slippes den 20. september, må du ut med mye penger for å få alt av ekstrainnhold.

I 2006 var det et lite miniutbrudd på nettet over det faktum at Bethesda tok rundt 14 kroner for en hesterustning i «The Elder Scrolls IV: Oblivion». Folk mente at slike småbetalinger ikke burde være nødvendige når innholdet allerede lå på disken, men Bethesda tjente visstnok svært gode penger på det.

Etterhvert har mange utviklere kastet seg på bølgen og gitt spillerne muligheten til å kjøpe både stort og smått via DLC-pakker til spillene sine. Enkelte tar bare betalt for de største oppdateringene som legger til mye innhold til spillene, mens andre tar betalt for bittesmå ting som ikke direkte påvirker spillet - men som ofte ser fett ut - gjerne skins i slåssespill, for eksempel.

Fargerik utvidelse

I går annonserte Epic Games-produktsjef Rod Fergusson at et klask med maling til våpnene i «Gears 3» vil være tilgjengelig til nedlastning i bytte mot noen håndfuller med Microsoft Points.

Det er 21 malingspakker det er snakk om til alle våpnene i spillet. Noen av disse er statiske, mens andre har bevegelige mønstre eller lyser opp. Du kan se samtlige her på Epics hjemmesider.

Syv slike skins-pakker er opplåsbar gjennom å bare spille spillet, mens de resterende 21 må det betales for. Prisen? 3600 Microsoft-poeng. Eller omtrent 260 kroner!


Sesongkort på alle utvidelser

De kjøpbare skinsene ligger allerede på alle spilldiskene for å sikre kompabilitet spillene mellom, men du må betale for å låse dem opp.

Epic annonserte tidligere i år også muligheten til å kjøpe et såkalt «Season Pass», som gir deg 33% rabatt på de neste fire DLC-kartpakkene og et ekstra sett med skins til våpnene («Liquid Metal Skin». Disse er ikke en del av den nye DLC-pakken, så folk som absolutt må ha alt vil dermed ha en dyr affære foran seg.

Både «Season Pass» og samlingen med skins er tilgjengelig for nedlastning samtidig som spillet kommer ut den 20. september. 

Hva synes du om å betale for overfladisk innhold som allerede ligger på disken, og som ikke kan låses opp via spilling?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3