11,3 millioner til elleve norske spill

Seks av dem helt nye.

30. oktober 2020 15:51

(PressFire.no): I en pressemelding kan NFI avsløre at det er elleve norske spill som får tilskudd i denne omgangen.

Det skal ha kommet inn 28 søknader hvor 15 av dem kom til en avgjørende runde med pitching.

Ifølge spillansvarlig i NFI, Kaja Hench Dyrlie, favner de 11 spillene bredt – både i geografi, målgrupper, størrelse og tematikk.

Den største potten er det aktuelle Misc Games («Fishing North Atlantic») som får, som får tre millioner til et nytt fiskesimulatorspill kalt «Ships at Sea» og som har fokus på Lofoten.

Snowcastle Games AS er tett på med to millioner kroner som skal gå til barnespillet «Blåsbortøya» - et spill som har handling fra «Earthlock»-universet.

Bergen-studioet Rain får også to millioner til den nylig annonserte oppfølgeren til «Teslagrad», men de får også 300 000 kroner til «Girl Genius: eventyr i slottet Heterodyne» - et spill de også har hentet inn penger via folkefinansiering til.

Ravn Studio As får 1,2 millioner til «Skamløs» - et mobilspill som setter fokus på ungdom og relasjoner, kropp og seksualitet.

Kjøkkenstudioet «Last Days of Snow» fra Loeding AS får også 800 000 kroner – et spill du kan lese mer om i vårt intervju med utviklerne.

Skinny Bandit AS får 600 000 kroner til plattformspillet «Veien hjem», som har mauren Mari i hovedrollen.

Spillet «En morder i hytten» fra Games People Play AS får 500 000 kroner og beskrives som et spill for flere spillere hvor én er morderen etter en bussulykke i den norske fjellheimen i 1951.

«Owlboy»-folka får nå også 400 000 kroner i støtte til et nytt spill de har kalt »Project Ratrace» hvor de ifølge seg selv blander to sjangere og Savant står for soundtracket. Det loves blant annet pixelart på nye måter.

Breach AS får 300 000 kroner til VR-spillet «Spuds», som kombinerer elementer fra «Lemmings» og «Pipe Mania.

Action-rytmespillet «Sir Sprout», med en løk i hovedrollen i kampen mot godteri, fra Surt AS får 200 000 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3