«Oddworld» kommer til Xbox One denne måneden

20. mars 2015 15:46

(PressFire.no): Spillet startet som en PS4-eksklusiv utgivelse, og var til og med på scenen under E3-messa i 2013 da Sony viste et knippe av de digitale titlene de hadde i stallen kort tid etter PlayStation 4-lansering.

«Oddworld: New ‘n’ Tasty» var ett av disse.

Nå er tidseksklusiviteten snart over. 27. mars kommer dette spillet til Xbox One, har utviklerne bekreftet.

Gratis på PS4 i mars

«Oddworld: Abe’s Oddysee» kom opprinnelig ut i 1997, først til pc og den første PlayStation-konsollen. «New ‘n’ Tasty» er originalspillet slik du kanskje husker det, men med ny og gnistrende grafikk.

Etter det digitale slippet til Xbox One 27. mars, venter etter planene også Wii U og PlayStation 3.

Denne måneden er forresten dette spillet gratis hvis du er PlayStation Plus-medlem, sammen med blant annet «Valiant Hearts», «Papo and Yo» og «OlliOlli 2».

Ti år siden sist på Xbox

Det er noen år siden forrige gang Abe plantet føttene sine på en Xbox-konsoll. «Oddworld: Strangers Wrath» kom ut til Xbox i 2005.

Utviklerne i Just Add Water har tidligere benyttet anledningen til å fortelle om et noe anstrengt forhold til Microsoft. Den nyeste HD-versjonen av «Oddworld: Strangers Wrath» – altså spillet som startet på Xbox – kom ikke ut på Microsoft-konsollen. Grunnen var ifølge utviklerne motvilje og lite fleksibilitet.

Abe-pappa Lorne Lanning fortalte etter E3 i 2013 at det ikke var sikkert dette nyeste ville dukke opp på Xbox One, og lot det skinne igjennom at han på den tiden ikke var stor Microsoft-fan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3