- Microsoft vil ikke ha «Oddworld»

Nå kommer tidligere Xbox-eksklusive «Oddword: Munch’s Oddysee» til PS3.

2. mai 2011 09:09

Den splitter nye HD-versjonen av «Oddworld: Stranger’s Wrath» fra 2005, som er i utvikling til PlayStation 3, blir utsatt til sommeren. Det skriver Eurogamer.net, etter å ha fått en oppdatering på en rekke «Oddworld»-spill som er i utvikling hos Just Add Water.

Opprinnelig skulle spillet, som kun ble sluppet til Xbox og PC, slippes til PlayStation 3 i disse dager. Men status for PSN nå om dagen gjør nok det vanskelig. Studioet har derfor bestemt seg for å utsette til i sommer.

En utsettelse betyr også at studioet har bestemt seg for å gi ut en HD-versjon av en annen Xbox-eksklusivitet til PlayStation 3, «Oddworld: Munch’s Oddysee». Dette plattformspillet var i 2002 en av lanseringstitlene til Xbox.

- «Stranger’s» kommer ut denne sommeren. Vi tenkte at «kan vi ikke bare gjøre det komplett ved å gjøre «Munch HD» også?», sier Just Add Water-sjefen Stewart Gilray til Eurogamer.

Tross tidligere Xbox-lojalitet, har HD-versjonene av «Stranger’s Wrath» og «Munch’s Odyssee» ikke blitt annonsert til Xbox 360.

- Det er flere ting med Microsoft. Vi støtte opprinnelig på begrensingene på 2 gigabytes. De sa at om vi ville være på XBLA, måtte vi holde oss under 2 GB. Men med Games on Demand kan vi ha så store spill som vi vil. Vi forstår ikke helt hvorfor det er sånn, men det er hva de sa til oss. Så de avslo «Stranger HD» for XBLA, ikke bare på grunn av størrelse. De avslo faktisk prosjektet, sier Gilray.

Når Eurogamer spør ham hvorfor, svarer Stewart Gilray dette:

- Jeg har helst ikke lyst til å fortelle hvorfor. Vi er i dialog med dem og gjør fremgang. De har vært mer imøtekommende i det siste, sammenlignet med hvordan de var i desember. Kanskje det er fordi at når jeg fortalte Lorne hos Oddworld (skaperen av Oddworld - journ. merk.) at Microsoft sa nei, svarte de; «De sa hva!?». Og dermed ringte de vennene sine i Microsoft og sa «Hva!?». Lorne er Lorne. Han kan på en måte være ganske pågående, sier han videre.

Gilray sier at de ønsker å gi ut «Oddworld: Stranger’s Wrath HD» på Xbox 360, og at det sannsynligvis vil skje en måned etter PS3-versjonen om det blir aktuelt.

I tillegg annonserer studioet at de jobber med et strategispill i «Oddworld»-universet, som opprinnelig er et kansellert prosjekt fra nittitallet. Spillet heter «Oddworld: Hand of Odd» og ble opprinnelig annonsert i 1998. Det har blitt beskrevet som «Command & Conquer» med Oddworld-figurer som Mudokons og Glukkons.

Dette spillet har foreløpig ikke fått noen spesifikke plattformer knyttet til seg, men det er ikke aktuelt med konsollversjoner – foreløpig ser de på iPad, Android tablets, Facebook, PC og Mac.

I tillegg jobber Just Add Water med en total HD-remake av enten «Oddworld: Abe’s Oddysee» eller oppfølgeren «Oddworld: Abe’s Exodus». Valget på hvilken som får spesialbehandling faller i sommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3